met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Voordelig starten met Makita 22 bar gereedschap

Makita introduceert complete startersets waarmee professionals tegen een aantrekkelijke prijs kunnen kennismaken met het revolutionaire 22 bar High Pressure gereedschap. Deze startersets zijn leverbaar in drie variaties, met een beton tacker, een constructie tacker of een schroefautomaat.

6 mei 2010

Door het gebruik van de 22 bar hoge druk zijn de machines aanzienlijk compacter en ook lichter, zonder in te boeten aan kracht. Het verschil van 30% kleinere en 30% lichtere machines biedt grote voordelen in het werk. Nagels, brads, pins en nieten worden nagenoeg terugslagvrij geschoten en dat gaat vermoeidheid in de pols tegen.

Voordelig starten met Makita 22 bar gereedschap

Een complete set bestaat uit een compressor AC310H, een beton- of een constructietacker of een schroefautomaat, een HP haspel van 30 meter, een trolley en drie dozen nagels of vier dozen schroeven. Een set met een beton- of constructie tacker kost € 1.649,-, een set met een schroefautomaat is € 1.849,-. Alle startersets zijn te bestellen via de Makita dealers en de website. Het systeem is niet goedkoop, maar de voordelen wegen bij frequent gebruik op locatie zeker op tegen de kosten.

Compressor

De geleverde compressor is uitgerust met twee High Pressure uitgangen, regelbaar tot maximaal 22 bar (HP koppeling) en met twee Low Pressure uitgangen die regelbaar zijn tot maximaal 8 bar (Orion koppeling). Hierdoor is een geleidelijke overgang van lage druk tackers naar de 22 bar High Pressure machines mogelijk en gaan oude investeringen niet verloren. Het is een olievrije twee traps compressor met een onderhoudsarme pomp en een opvallend laag geluidsdrukniveau dankzij de 4-polige inductiemotor.

Assortiment

Het assortiment 22 bar gereedschap bestaat inmiddels uit twaalf 22 bar High Pressure machines, waaronder een betontacker, vijf constructie tackers, een schroefautomaat, een slagschroevendraaier en asfaltnagel tacker.

De constructie tackers zijn door hun lichte gewicht en kleine formaat inzetbaar in kleine ruimtes. Dankzij de voelbaar mindere terugslag werken de tackers heel comfortabel. Omdat het drukverlies in de slang minimaal is, zijn slanglengtes tot 100 meter mogelijk. Hierdoor hoeft de compressor minder vaak verplaatst te worden. De slang zelf is bijzonder soepel zodat er nauwelijks enige beperking in bewegingsvrijheid is.

Dankzij de hoge druk van 22 bar, kan er met High Pressure ook geschoten worden in beton met een karakteristieke kubusdruksterkte van 65 N/mm2. Met de betontacker AN250HC zijn constructies mogelijk die zowel met een gasnailer als een kruitschiethamer niet realiseerbaar zijn. Maar zelfs voor constructies die wel mogelijk zijn met gas of kruit, is 22 bar High Pressure van Makita kostentechnisch voordeliger, teruggerekend naar de prijs per schot.

Over Makita

Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.

http://www.makita.nl/22bar

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb