met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Zilverbouwwijzer: nu starten met bouwen vanuit behoefte en demografie

Perspresentatie van de Zilverbouwwijzer op woensdag 26 mei 2010 om 15.45 - 18.00 uur in Nieuwspoort, Frits van der Poelzaal, Den Haag.

24 mei 2010

Door de recessie is de horizon van overheid en ondernemingen steeds korter. Hierdoor wordt in de planvorming vaak niet verder gekeken dan 2020, terwijl in 2040 ons land op de piek van de vergrijzing zit. Door deze 'verzilvering' van de samenleving zullen grote problemen ontstaan. In combinatie met de bevolkingskrimp - die in bepaalde gebieden hard toeslaat - zullen gemeenten en bouwbedrijven alleen door vanuit een andere visie te bouwen van een bedreiging een kans kunnen maken. Stichting VitaValley doet een appl aan overheid, projectontwikkelaars en zorginstellingen voor een integrale aanpak om te gaan bouwen vanuit behoefte en langjarige demografie in plaats van aanbod en korte termijn. De Zilverbouwwijzer wordt op woensdag 26 mei 2010 overhandigd aan demissionair minister Klink (VWS) in perscentrum Nieuwspoort Den Haag.

Het boek de 'Zilverbouwwijzer - Bouwen vanuit de behoeften van ouderen' gaat over het creren van een aangename woonomgeving voor ouderen en is vooral gericht op zelfstandig wonen. Het unieke van de Zilverbouwwijzer is dat de mening van de (toekomstige) bewoners centraal staat zodat het bouwproces volledig daarop afgestemd kan worden. Het concept kan gebruikt worden als uitgangspunt bij de realisatie van nieuwe woonwijken en de aanpassing van bestaande woonwijken. De laagdrempelige en concrete wijze waarop de Zilverbouwwijzer ingaat op de vraag van de oudere aan de ontwikkelaar is zeer vernieuwend omdat een bouwer nu vaak geen enkel inzicht heeft in de ontwikkeling van ouderdom. VitaValley heeft de Zilverbouwwijzer in samenwerking met TNO, Alzheimercentrum VUmc en partners ontwikkeld.

Zilverbouwwijzer: nu starten met bouwen vanuit behoefte en demografie

Programma perspresentatie 26 mei 2010

15.45 - 16.15 uur / Ontvangst

16.15 - 17.15 uur / Presentatie

  • De Zilverbouwwijzer: achtergronden door prof. dr. Maarten Verkerk
  • Aanpak en uitvoering van de zilverbouwwijzer door Evert Mulder, Raad van Bestuur Aveant
  • De toekomst van de Zilverbouwwijzer door Marinus Verweij, arts, directeur TNO Zorg en Bouw
  • Overhandiging Zilverbouwwijzer aan demissionair minister Ab klink door prof. dr. Maarten Verkerk
  • Vragenronde

17.15 - 18.00 uur / Borrel

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen met daarin uw contactgegevens aan vvdlinden@vitavalley.nl. Graag ontvangen wij uw aanmelding voor woensdag 26 mei 2010.

http://www.vitavalley.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb