met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Uitgeverij ®neas publiceert 'EnergieVademecum - Energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen'

Uitgeverij ®neas publiceert het EnergieVademecum Voor het ontwerpen van nieuwbouwwoningen. Dit is een derde en sterk herziene druk van het Vademecum energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen, dat in 1992 verscheen.

6 jun 2010

In het EnergieVademecum komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiebewust ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van nieuwbouwwoningen aan bod. Alle gegevens, voorbeelden en technieken zijn geactualiseerd.

De afgelopen jaren zijn talloze rapporten, informatie brochures en websites over energie en woningbouw verschenen. De daarin opgeslagen kennis blijkt niet altijd even toegankelijk voor de dagelijkse bouwpraktijk. Om de drempel voor ontwerpers wat lager te maken, publiceert Uitgeverij ®neas het EnergieVademecum komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiebewust ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van nieuwbouwwoningen aan bod.

EnergieVademecum - Energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen

Het EnergieVademecum geeft aanwijzingen voor uitvoering, beheer en bewonerszaken. De nadruk ligt op concrete, direct toepasbare richtlijnen en hulpmiddelen voor het ontwerp. Het ‘EnergieVademecum’ bevat tevens tips over comfort en gezondheid. Ook komt de Europese regelgeving op het gebied van energiebesparing (Energy Performance Building Directive: EPBD) aan de orde. Voor achtergrondinformatie en tools wordt verwezen naar literatuur en websites. Alle gegevens, voorbeelden en technieken zijn geactualiseerd. Zo worden nieuwe energieconcepten als passiefhuizen en energieneutraal besproken.

Het EnergieVademecum is onmisbaar voor iedereen die betrokken is bij het ontwerpen van nieuwbouwwoningen, zoals architecten, opdrachtgevers en
beoordelende instanties. Ook installateurs, aannemers en studenten hebben voordeel bij deze uitgave.

Het EnergieVademecum verschijnt ook in digitale vorm. Deze versie is interactief en bevat onder meer links naar relevante websites.


Titel: EnergieVademecum Energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen
Auteurs:Ernest Isra‘ls en Frank Stofberg
Verschijningsdatum: mei 2010
ISBN 978-94-6104-002-2
Verkoopprijs: 30 euro

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb