Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Dinkelland gaat voor licht

H. Nicolaaskerk nadert voltooiing en H.H. Simon en Judaskerk in opdracht gegeven

Nu het Installatie bedrijf Wolkotte de laatste werkzaamheden in de H. Nicolaaskerk te Denekamp tot uitvoering brengt, begint het lichtconcept van Vermeulen Lichtarchitectuur zichtbaar te worden.

17 jun 2010

De campagne "Schoon Licht voor kerken" en het bijzondere lichtconcept sluiten goed op elkaar aan. Dit is bij het parochiebestuur van de prachtige H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum niet onopgemerkt gebleven.

De H. Nicolaaskerk heeft een rijke historie, niet in het minst door haar beroemde klokken.
In het register van kerkelijke tienden uit het jaar 1276 komt de kerk voor het eerst voor als een zelfstandige parochie. Het eerste kerkje was een bescheiden ruimte van 10x10m. Midden in de 14e eeuw werd de kerk aan de westkant uitgebreid, terwijl in het begin van de 15e eeuw de toren is gerealiseerd. Het geheel is gebouwd van Bentheimer zandsteen. In 1810 is de kerk weer aanmerkelijk vergroot door er een kruiskerk van te maken. Ruim 100 jaar later besloot men opnieuw tot een uitbreiding.
Het in 1810 aangebouwde stuk werd weer afgebroken en daarvoor in de plaats kwam de veel grotere koepelkerk, die is ontworpen door architect Ter Riele uit Deventer.

het lichtconcept van Vermeulen Lichtarchitectuur

Het is voor Vermeulen Lichtarchitectuur een eer om voor dit bijzondere kerkgebouw, met een zo rijke historie, een lichtontwerp te kunnen uitvoeren, dat nu haar realisatie na-dert. Naast ons concept “visuele ergonomie” hebben wij in het kader van onze campagne Schoon Licht voor kerken de verblindende energieverslindende Kwiklampen van 400W vervangen voor energiebesparende Halogeen-metaaldamp lichtbronnen van 150W door een sterk verbeterde reflectortechniek voor meer licht.

Schoon Licht voor kerken betekent: functionele, kosten- en klimaatbewuste kerkverlichting ineen. Schoon Licht zorgt niet alleen voor maximale visuele ergonomie en een beter lichtcomfort, maar ook voor optimale energiebesparing ten behoeve van kostenbeheersing en het duurzaam beperken van CO2-uitstoot. Bij Schoon Licht voor kerken werken wij samen met Agentschap NL, het agentschap voor innovatie en duurzaamheid van de rijksoverheid.

http://www.lichtendekerk.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl