Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Tegelvloer altijd vlak met eenvoudig innovatief systeem

Met het Tuscan Leveling Sytem¨ (TLS) legt de tegelzetter altijd een egaal vlakke tegelvloer. Tijdens de aanleg kunnen tegels niet meer verzakken of verschuiven door onder de tegelrand geschoven kunststof houders waar hoedjes op worden geplaatst. Door de hoedjes aan te spannen komt de gehele vloer op gelijke hoogte. TLS is een innovatief gepatenteerd systeem dat nieuw is op de Nederlandse markt.

18 jun 2010

TLS bestaat uit twee onderdelen: houders en hoedjes. Afhankelijk van de tegelgrootte worden per tegelzijde minimaal twee straps en caps geplaatst, op 20 tot 25 cm uit elkaar en op minimaal vier cm van de hoek. De TLS-cap wordt met een pistool op spanning gebracht en aangetrokken, door iedere volgende tegel op gelijke hoogte te brengen met de vorige. Het pistool wordt ook gebruikt om het systeem te verwijderen als de lijm of de cement droog is. De houder breekt aan de onderkant af door het pistool op de hoed te plaatsen en aan te trekken. Deze komt los zonder de tegel te beschadigen. De caps kunnen circa 25 keer worden hergebruikt.

Door de TLS caps aan te spannen komt de gehele vloer op gelijke hoogte

Gepatenteerd systeem
TLS is een innovatief gepatenteerd systeem dat nieuw is op de Nederlandse markt. Het is snel te installeren en eenvoudig aan te leren. Een vlakke vloer voorkomt bovendien kostbare tijd aan reparaties en/of klachten.
TLS wordt geleverd door Keramiek Center die het systeem ook levert in Belgi‘. Kijk voor meer informatie op www.tlsnederland.nl. Op de site is eenvoudig te berekenen hoeveel straps en caps nodig zijn voor welk oppervlak en welk tegelformaat. Ook een instructievideo is op de site te vinden. Meer info op de website van keramiek Center

http://keramiekcenter.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl