met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Waterdichte oplossingen voor betegelde balkons en terrassen

Tegels worden op balkons en terrassen niet vaak toegepast. Door invloed van de temperatuur of van vocht kunnen schuifspanningen in de hechting tussen ondergrond en tegels ontstaan. Beton en dekvloeren hebben een andere bewegingscoĹfficient dan keramische of natuursteen tegels.

22 jun 2010

Recent hebben Omnicol en Schlčter-Systems KG een systeem ontwikkeld voor duurzame en schadevrije betegelde balkons en terrassen. Drainagesystemen van Schlčter in combinatie met tegellijm en voegmortel van Omnicol waarborgen een waterdichte oplossing voor de lange termijn. De hechtende drainage Ditra-Drain neutraliseert spanningen tussen de ondergrond en de tegelbekleding. Verlijmd met Omnicem PL85 PROF R op een draagkrachtige ondergrond, voorzien van voldoende afschot, ontstaat een volledige onderventilatie van het vloeroppervlak die snel en gelijkmatig droogt en uithardt. Restvocht uit de ondergrond, bijvoorbeeld een cementdekvloer, wordt door de dampdruknivelleringsfunctie van de polyethyleenmat Schlčter-Ditra geneutraliseerd. Deze fungeert in combinatie met tegelbekledingen als laag voor afdichting, voor dampspanningsnivellering bij vocht uit de ondergrond en voor ontkoppeling bij problematische ondergronden.

Drainagesystemen van Schlčter in combinatie met tegellijm en voegmortel van Omnicol zorgen

Gezamenlijk aanbod met advies

Het gezamenlijke productaanbod inclusief technisch advies is interessant voor nieuwbouw en renovatie van balkons en terrassen. Om tot deze systeemalliantie te komen hebben Omnicol en Schlčter gezamenlijk onderzoek en talrijke testobjecten succesvol uitgevoerd. De toepassing is compleet met Schlčter-profielen voor balkonranden en waterafvoergoten, bewegingsvoegprofielen en met tegellijmen en voegmortels van Omnicol. De tegellijm van Omnicol is op basis van kunsthars-gemodificeerde grondstoffen uitstekend geschikt voor buiten toepassing.

Omnicol
Omnicol is trendsetter in de markt van professionele materialen voor het afwerken van gebouwen. Productverbetering en innovatie is een permanent proces. Adequate service staat centraal in de werk- en denkwijze. Voor die service biedt Omnicol gebruikers diensten die de toepassing van de producten zo makkelijk mogelijk maakt. Omnicol adviseert en informeert de professionele gebruiker op het gebied van bouwtechnische zaken, productverwerking en begeleidt hem tijdens het bouwproject.

http://www.omnicol.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.▀

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb