met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Vernieuwde Fonterra Base vloerverwarming

Viega heeft het Fonterra Base vloerverwarmings-systeem verder verbeterd. De nieuwe noppen van het noppenplaat-systeem zorgen niet alleen voor een verbeterde bevestiging maar zijn nu ook extra voorgevormd, waardoor de buis dieper en steviger in de plaat ligt. Daarnaast lenen de platen zich nu voor een 12 of 15 mm PB-buis dan wel een 15 mm PB-buis of een 17 mm PE-Xc-buis.

26 jun 2010

Het Fonterra Base vloerverwarmingssysteem heeft een noppenplaat met gevulde noppen en de flexibele PB-buis als basis. Kenmerkend voor de buis is de grote flexibiliteit die ook bij lage temperaturen behouden blijft en waardoor zeer korte buigradii mogelijk zijn. De PB-buis kan door ˇˇn persoon worden gemonteerd, is zuurstofdicht en heeft een bovengemiddeld hoge debiet-waarde.

De noppen van de Fonterra Base systeemplaten

Het universele systeem Fonterra Base 12/15 met de zeer flexibele PB-buis is uitermate geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Al naar gelang het gevraagde vermogen of de opbouwhoogte, kan nu worden gekozen uit twee verschillende buisdiameters: 12 x 1,3 mm of 15 x 1,5 mm.

Het systeem Fonterra Base 15/17 leent zich bij uitstek voor grotere vloer-oppervlaktes vloerverwarming. Deze noppenplaat is geschikt voor zowel de flexibele PB-buis 15 x 1,5 mm als de PE-Xc-buis 17 x 2,0 mm. Dankzij de uitstekende producteigenschappen leent Fonterra Base 15/17 zich naast verwarmen ook voor koelen. Om de werking van de vloerverwarming om te zetten naar koelen, wordt koud water in het buizenstelsel gevoerd. Hiertoe zijn bij voorkeur combinaties met warmtepompen of broninstallaties geschikt.

De Fonterra Base noppenplaat wordt geleverd in een ge•soleerde en niet-ge•soleerde uitvoering. De ge•soleerde uitvoering is leverbaar in de diktes 11 en 30 mm. Het systeem heeft een legraster in stappen van 5,5 cm. De PE- en de PE-Xc-buis laten zich diagonaal verleggen.
Het Fonterra Base vloerverwarmingssysteem is geschikt voor alle typen afwerkvloeren conform NEN EN 13813.

Over Viega:
Viega GmbH & Co. KG in Attendorn (Westfalen) is opgericht in 1899. Sindsdien heeft het bedrijf zich wereldwijd ontwikkeld tot ˇˇn van de belangrijkste systeemaanbieders van producten voor de installatietechniek. Het assortiment omvat meer dan 16.000 artikelen die worden vervaardigd op de locaties Attendorn-Ennest/Westphalia, Lennestadt-Elspe/Westphalia, Gro§heringen/Thuringia, Niederwinkling/Bavaria (Duitsland), en McPherson/Kansas (VS). Naast buisleidingsystemen produceert Viega voorwand- en afvoersystemen. De producten worden toegepast in de gebouwentechniek, in de industri‘le installatiebouw en in de scheepsbouw.

http://www.viega.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb