Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nieuw concept van een keukenkraan in DuPont™ Corian¨

DuPont™ Corian¨ is misschien wel het meest veelzijdige materiaal ter wereld. Een ambitieuze student aan de TU Eindhoven bedacht een nieuwe toepassing en ontwierp een revolutionaire keukenkraan uit dit hi-tech-materiaal. De DuPont™ Corian¨ keukenkraan is van 23 t/m 31 oktober te zien in het hoofdgebouw van de TU tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

29 jun 2010

Jasper Dekker studeerde Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven. In november jl. behaalde hij zijn mastergraad met een spectaculair afstudeerproject: een keukenkraan die met betekenisvolle handgebaren wordt bediend. “Ieder gebaar met je handen heeft een betekenis”, stelt Jasper Dekker. “Handgebaren rond de kraan maken combinaties van functies mogelijk: koud water, warm water, normale straal, harde straal of douchestraal.”

Corian keukenkraan

Om water uit de kraan te krijgen, beweegt u uw hand langs de zijkant van de kraan naar u toe. Alsof u het water uit de kraan begeleidt of zegt: ‘breng mij water’. Hoe sneller u uw hand naar u toe beweegt, hoe harder het water gaat stromen. In de snelheid van het gebaar ligt een bepaalde expressie die ook meegenomen wordt in de interactie met de kraan. Om de waterstroom te stoppen, maakt u hetzelfde handgebaar in tegengestelde richting, alsof u het water terug de kraan in duwt. Even vanzelfsprekende handgebaren maken het mogelijk te wisselen tussen de normale straal en de douchestraal.

Jasper Dekker wilde dat de belijning van de kraan de betekenisvolle interactie perfect zou ondersteunen. Daarom besloot hij de behuizing van de kraan uit te voeren in DuPont™ Corian¨. “Dit geavanceerde materiaal legt geen enkele beperking op aan de vormgeving. Bovendien ondersteunt DuPont™ Corian¨ met zijn non-poreuze en duurzame eigenschappen de hygi‘nische voordelen van de aanraakloze interactie.”

Coproned uit Groningen sponsorde het DuPont™ afstudeerproject van Jasper Dekker door een massief blok Corian¨ beschikbaar te stellen. In de vormgeving is slim gebruik gemaakt van de lichtdoorlatende mogelijkheden die DuPont™ Corian¨ biedt. Aan de bovenzijde van de kraan zijn onder het materiaal een blauw en rood LED-lampje zichtbaar als het koude en/of het warme water stroomt.


Jasper Dekker is inmiddels met een partner een design consultancy gestart: Flankworks. Hij wil zich verder gaan richten op de toepassing van de betekenisvolle interactie in gebruiks voorwerpen. In zijn ontwerpen wil hij zeker vaker gebruik maken van Corian¨. “Ik kende het al van mooie, grote projecten van designers, maar nu heb ik zelf ervaren dat het een prachtig materiaal is om mee te werken, je kunt er vele kanten mee uit.”

Over DuPont™ Corian¨ - Aanvankelijk op de markt gebracht als een hoogwaardige oplossing voor keuken- en badkamerbladen. DuPont™ Corian¨ (www.corian.com) is nu een toonaangevend internationaal merk voor de betere kwalitatieve bekledingsmaterialen in de design-, architectuur- en meubilairwereld, een oplossing die wereldwijd wordt gekozen door ontelbare architecten, ontwerpers en bedrijven en door miljoenen consumenten.

De continue inspanningen, de investering en de creativiteit van DuPont in research en technologie, productinnovatie, ontwikkeling van nieuwe toepassingen en marketing hebben van DuPont™ Corian¨ hightechbekleding een ontwerptool gemaakt dat een uitzonderlijke veelzijdigheid en quasi oneindige mogelijkheden biedt voor de productie van hoogkwalitatieve, effectieve, functionele en betrouwbare oplossingen gericht op residenti‘le, publieke en commerci‘le omgevingen, zowel voor binnen als buiten.

Onder de toepassingen vinden we keukens, lampen, badkamers, gevelbekleding van gebouwen, zittingen, domoticasystemen, radiatoren, aanraakpanelen, tafels, meubilair en modeaccessoires terug, om er maar enkele te noemen. De magie van DuPont™ Corian¨ is vandaag de dag aanwezig in een enorm brede waaier van producten, systemen en objecten die iedereen gebruikt of ervaart in het dagelijkse leven. En de lijst blijft groeien ...

http://www2.dupont.com
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl