Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

IsoBouw - BioFoam¨ winnaar MKB Innovatie Top 100

BioFoam¨ is het eerste composteerbare schuim met kenmerken die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen en vormvrijheid van EPS (ook bekend als tempex of piepschuim). Het lijkt een sprookje, maar niets is minder waar.

11 jul 2010

IsoBouw is er in geslaagd, in nauwe samenwerking met zusterbedrijf Synbra Technology, om met ge‘xpandeerde korrels schuim te ontwikkelen op basis van organisch materiaal. Een gepatenteerde oplossing maakt verhitting en expansie mogelijk waardoor een nieuwe grondstof ontstaat welke volledig biologisch afbreekbaar is en tevens Cradle to Cradlecm gecertificeerd is.

BioFoam: het eerste composteerbare schuim met bijzondere eigenschappen

De MKB Innovatie Top 100
Met deze groene innovatie is op 25 mei jl. de eerste plaats veroverd in de MKB Innovatie Top 100. Deze door Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, het ondernemersmagazine BIZZ en NL Octrooicentrum gepresenteerde erelijst bevat de 100 meest concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De winnaar werd gehuldigd door demissionair Minister Jan Kees de Jager (Financi‘n).

IsoBouw - BioFoam¨ winnaar MKB Innovatie Top 100

BioFoam¨ groener kunnen we het niet maken…
BioFoam¨ is bijna niet van EPS te onderscheiden. Omwille van de herkenbaarheid zal het bio-afbreekbare BioFoam¨ een licht groene kleur krijgen. BioFoam¨ zal de wereld gaan veroveren als composteerbaar alternatief voor EPS. En daarmee wordt een compleet nieuwe richting ingezet, met een groene variant voor isolatiematerialen en aanverwante bouwproducten waarvoor nu olie als grondstof wordt gebruikt: BioFoam¨ zorgt voor 70% minder uitstoot van CO2. IsoBouw bestudeerd nu de mogelijkheden om BioFoam¨ toe te passen in het assortiment.

Innovatie in isolatie
IsoBouw ontwikkelt en vervaardigt isolatieproducten gebaseerd op EPS (ge‘xpandeerd polystyreen). Onze organisatie heeft een voortdurende focus op innovatie. Daarom kenmerken de oplossingen voor onder meer funderingsbekistingsystemen, vloer-,
spouw-, en hellenddakisolatie zich door een hoge kwaliteit en veel verwerkingsgemak. Dat leidt tot besparing van meer tijd, geld en energie.

IsoBouw is actief in de Benelux en maakt deel uit van Synbra Holding bv. Synbra is ŽŽn van de toonaangevende Europese bedrijven in EPP, EPS en andere kunststoffen. Synbra bedrijven zijn actief in de bouwsector en de verpakkingsindustrie voor levensmiddelen en industri‘le producten.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl