Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Lancering platform Voegovergangen en opleggingen

Tijdens een goed bezocht symposium over voegovergangen en opleggingen op 27 april 2010 presenteerden CUR Bouw & Infra, CROW en Rijkswaterstaat het Platform Voegovergangen en Opleggingen (PVO).

17 jul 2010

Het PVO is een kenniscentrum op het gebied van voegovergangen, opleggingen en tijdelijke bruggen en stelt zich ten doel om een bijdrage te leveren aan een vlotte doorstroming op de weg door middel van betrouwbare, duurzame en goed functionerende voegovergangen en opleggingen. Het Platform Voegovergangen en Opleggingen geeft voorlichting, doet onderzoek, zorgt voor praktische richtlijnen en adviseert.
“Betrouwbare en duurzame voegovergangen en opleggingen zijn zeer belangrijk. Een onderwerp dat je graag met de markt wilt oppakken, om gezamenlijk te zoeken naar betere oplossingen. Binnen het Platform kunnen opdrachtgevers, marktpartijen en kennisinstellingen met elkaar werken aan kennisontwikkeling en kennisborging.”, aldus Wim Anemaat, directeur Bouwtechnologie van de Dienst Infrastructuur van Rijkswaterstaat. Deelnemers werden opgeroepen om zich bij het Platform aan te sluiten. Niet alleen om kennis te halen, maar ook om kennis te brengen en te delen met elkaar. Nico Booij, initiatiefnemer van Rijkswaterstaat: “De belangstelling overtreft ruimschoots onze verwachtingen. Ruim 150 mensen zijn hier naar toe gekomen. Dat bewijst dat het een belangrijk onderwerp is voor de gehele sector.”

PVO: nieuw platform Voegovergangen

Nieuwe Website in de lucht
Het PVO functioneert vanaf het moment dat Nico Booij het lintje doorknipte. Ook de nieuwe website van het platform is in de lucht: http://www.pvo-nl.eu/. Deze website bevat onder andere informatie over het platform zelf en de organisatie erachter; over de missie en het werkgebied van het PVO; en natuurlijk zijn ook alle documenten en presentaties van het symposium op de website terug te vinden.

http://www.pvo-nl.eu/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl