Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Milieuvriendelijke elektrische aandrijving voor cabineliften Prestige

Axess innoveert mee in een tijd waarin milieuvriendelijkheid en duurzaamheid steeds belangrijkere criteria worden bij de keuze van een product. In dit kader ontwikkelde Axess voor de cabineliften Prestige en Souvereign een elektrische spindelaandrijving.

20 jul 2010

Axess beantwoordt hiermee aan de wens om de "vuilere" hydraulische liften minder toe te passen. Een grote tank met hydraulische olie is immers belastend voor het milieu, zeker omdat deze olie periodiek ververst moet worden. Bovendien is er bij een hydraulisch systeem altijd kans op lekkage door versleten pakkingen en koppelingen.

Aanmerkelijk lagere bouwkosten
De nieuwe elektrische aandrijving is niet alleen milieuvriendelijk maar biedt ook een aantal ingrijpende, kostenbesparende bouwkundige voordelen. Omdat de aandrijving en de besturing in het ontwerp zijn ge•ntegreerd is een aparte machinekast niet meer nodig. Dit betekent een besparing van ruimte en bouwkosten, temeer ook omdat het aanleggen van extra leidingen en hydraulische slangen naar de lift toe ook niet meer nodig is: uitsluitend een voeding op de plek van de lift volstaat. Ook tot het verleden tijd behoort een hijsvoorziening bovenin de schacht voor het inhijsen van de hydraulische cilinder.

Axess Liften: milieuvriendelijk en duurzaam

Gebruiksvriendelijker
Voor de gebruiker van de lift zijn er ook zeer merkbare verbeteringen. Zo heeft een hydraulisch systeem altijd de neiging tot inveren bij het beladen, de lift zakt dan iets weg en moet zich met behulp van een niveauregeling bijstellen. Dankzij de spindelaandrijving is wegzakken niet meer mogelijk, waardoor ook de stopnauwkeurigheid van de lift een stuk verbeterd is. Aanvullend comfort kan worden verkregen met de (optionele) frequentieregeling van de motor: de lift vertrekt en stopt nu traploos met een vloeiende, schokvrije beweging. Voor oudere en mindervalide gebruikers van de lift een optie die zorgt voor extra veiligheid.

Lagere kosten
De onderhoudskosten van een elektrische spindellift zijn in de praktijk fors lager dan van een hydraulische lift. Er is geen hydraulische olie die dus ook niet hoeft te worden ververst. Lekkende pakkingen kunnen niet meer voorkomen en dankzij de rechtstreekse aandrijving behoort het periodiek vervangen van versleten draagkabels ook tot het verleden.

De voordelen van de elektrische aandrijving op een rij:
* Milieuvriendelijk en duurzaam
* Geen aparte machinekamer of -kast meer nodig
* Geen hijsvoorziening nodig in de schacht
* Geen extra leidingwerk voor hydraulische slangen of kabeldoorvoeren
* Traploze start en stop d.m.v. frequentieregeling
* Geen periodieke verversing van de hydraulische olie
* Geen kans meer op versleten draagkabels
* Geen kans meer op lekkage van hydraulische olie
* Extreem hoge stopnauwkeurigheid
* Geen bijstelling nodig als gevolg van wegzakken
* Goedkoper in onderhoud
* Geen dure reparaties meer vanwege vervanging van de cilinderpakking
* Minder kans op storing vanwege de directe aandrijving

Over Axess Liften
Axess Liften B.V. is fabrikant van een compleet programma personen en goederenliften. Het bedrijf is gespecialiseerd in het op eenvoudige wijze plaatsen van liften in bestaande gebouwen. Zo is voor de meeste lifttypes een liftput en uitloop boven de schacht niet nodig en kan de schacht zelf worden meegeleverd. Het hoofdkantoor van Axess Liften staat in Barneveld, de productievestiging voor de goederen- en woonhuisliften is gevestigd in Lelystad. Verder heeft Axess filialen in Duitsland en Belgi‘.

http://www.axessliften.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl