met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

BIK Nanogel¨ lichtstraten voor superstores in Groot-Brittanni‘

BIK heeft een order voor het leveren van 165 BIK Nanogel¨ lichtstraten gescoord welke zullen worden gemonteerd op daken van een grote winkelketen met superstores in Groot-Brittanni‘.

25 jul 2010

Deze winkelketen gaat haar succesvolle formule verder uitbuiten en opent dit jaar 27 nieuwe winkels. Zij presenteren zich met een milieuvriendelijk concept als een "zero-carbon store – generating more energy than it uses". Na het leveren voor enkele proefprojecten heeft BIK bewezen niet alleen aan de standaardeisen voor lichtstraten te voldoen, maar ook aan de hoge eisen die voor dit project gelden. De speciale eisen hadden betrekking op de superieure isolatie, diffuus licht en de zware Britse normen voor doorvalveiligheid.

BIK Nanogel¨ lichtstraten

Om de claim van "zero-carbon store" hard te kunnen maken is er bij het ontwerp en de bouw van de winkels veel aandacht voor de isolatie van het gebouw, energiegebruik en winning, de keuze van duurzame materialen en het in het gebouw binnenhalen van diffuus daglicht. Na intensief overleg, met de vele partijen die bij het bouwen van de superstores betrokken zijn, bleek BIK met haar Nanogel¨ lichtstraten voor dit project de beste keuze voor het effici‘nt binnenhalen van aangenaam daglicht. De lichtstraten zullen worden geleverd in lessenaars- en zadeldakvormen.De keuze voor de BIK Nanogel¨ lichtstraten werd gemaakt op grond van de volgende bijzondere eigenschappen:

 • Isolatiewaardes met superieure U-waarde van 0,91 W/m2.K, hierdoor worden de stookkosten tot een minimum beperkt.

 • Aangenaam diffuus daglicht welke leidt tot weinig schaduw, hogere productiviteit van mensen die er werken, maar ook klanten vinden daglicht prettig en zijn daardoor eerder geneigd tot aankopen.

 • Er is minder kunstlicht nodig, dit is milieuvriendelijk en leidt tot besparing op energiekosten.

 • Effici‘nt gebruik van materialen en arbeid door prefab aanlevering volgens wensen van de klant.

 • Laag in gewicht, voor de BIK Nanogel lichtstraten zijn geen zware constructies nodig.

 • De BIK Nanogel¨ lichtstraten zijn leverbaar in diverse vormen zoals gebogen, zadeldaken en lessenaarsdaken.

 • De lichtstraten voor de superstores worden doorvalveilig uitgevoerd (mansafe), hierdoor is de veiligheid op het dak optimaal gewaarborgd.

 • Deze bijzondere eigenschappen maken dat de BIK Nanogel¨ lichtstraten zeer geschikt zijn bij het "groen ontwerpen en bouwen" en daarmee de CO2-emissie reduceren.

  Met deze order bewijst BIK Bouwprodukten wederom dat zij in staat is speciale projecten uit te voeren waarbij innovatie een grote rol speelt. Enkele voorbeelden van dergelijke projecten zijn; Caballero in den Haag, de domes van Center Parcs, Ecole Maternelle in Parijs, Waffenplatz in Thun (Zwitserland) en nu de superstores in Groot-Brittanni‘.

   

   

  *** Naar Nieuwsarchief ***

   

  Nieuws

  Uw bericht op bouwweb ?

  Aanmelden


  Bouwindex

  ..... en meer.ß

   


  AEC info bouwinformatie.

   

  Dienstveiling

  Glasbok - transport van glas

   

   

   

  verwijzing op Bouwweb - 25 euro

   

   

   

  BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
  (e) info@bouwweb.nl
  copyright © 1995-2019 bouwweb