met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Oranjewoud neemt Strukton over

Oranjewoud nv heeft overeenstemming bereikt met NS Groep nv over de overname van Strukton Groep nv voor euro 168,1 mln, meldt het ingenieursbureau vrijdag nabeurs.

29 jul 2010

Oranjewoud zal de overname financieren uit eigen middelen, door geld te lenen en een aandelenuitgifte ter waarde van euro 80 mln, waarvan euro 25 mln direct geplaatst zal worden bij Project Holland Deelnemingen bv tegen een koers van euro 4,50 per aandeel.

Oranjewoud

De emissie van de overige euro 55 mln wordt begeleidt door Rabobank voor euro 40 mln en door Project Holland Fonds voor euro 15 mln. Strukton zal niet worden geintegreerd door Oranjewoud en blijft apart functioneren. Ook zal de transactie, die naar verwachting in het derde kwartaal wordt afgerond, niet leiden tot een daling van de werkgelegenheid bij beide bedrijven. Strukton behaalde in 2009 een winst van euro 0,8 mln op een omzet van euro 1,37 mrd. Als gevolg van de overname gaat Oranjewoud zijn bedrijfsstructuur aanpassen en wordt een Raad van commissarissen ingesteld. Bovendien wordt de aandeelhoudersbasis verbreedt. Op dit moment houdt Centric, volledig in handen van Oranjewoud- bestuursvoorzitter Gerard Sanderink, een belang van 90,42%. Aangezien Sanderink niet zal participeren in de aandelenemissie en zijn belang verwatert, wordt de liquiditeit en de free float van het aandeel vergroot.

http://www.oranjewoud.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb