Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Miljoenen verdienen met maatschappelijk vastgoed

Maatschappelijk vastgoed, dat was het thema van de tweede Vitale Stad Zinderende Zomersessie. 20 aanwezigen verzamelden zich donderdag 29 juli in het cafŽ van Zandfoort aan de Eem in Amersfoort. Dat het thema leeft, zeker met de gemeentelijke bezuinigingen voor de deur, bleek eens te meer.

4 aug 2010

Maatschappelijk vastgoed is vastgoed waar iets van de overheid aan vastzit, stelde Erwin Daalhuizen van Fakton financi‘le vastgoedregisseurs in zijn korte openingspresentatie. `Het is een ongelofelijk grote sector. In kleine gemeenten gaat het al snel om tientallen miljoenen, in Amsterdam loopt het dicht tegen de miljard euro. Maar het is tegelijkertijd een sector waar ontzettend ondoelmatig wordt gewerkt.« Kortom: er zijn miljoenen te verdienen met maatschappelijk vastgoed, mits het een en ander professionaliseert. Maar hoe moet dat dan?

Vitale stad

Volgens Ron Stevens van BMC Interlink is het een `hell of a job« om al het maatschappelijk vastgoed in gemeentes ge•nventariseerd te krijgen. `In Nijmegen nam het ruim twee jaar in beslag.« Tevens werd door de aanwezigen de bezettingsgraad van de gebouwen en de monofunctionaliteit van het vastgoed als probleem gezien. Bovendien werd geopperd dat het vastgoed moet worden losgekoppeld van de maatschappelijke functie, waarbij de huren marktconform kunnen blijven en de `inhoud« kan worden gesubsidieerd.

http://www.vitalestad.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl