met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Hergebruik afval- en hemelwater noodzakelijk?

Er zijn belangrijke initiatieven voor internationale normering op het gebied van het hergebruik van afvalwater, lijnafwatering en infiltratiesystemen voor hemelwater. Ook voor Nederland wordt nu ge•nventariseerd bij de stakeholders in hoeverre er behoefte is aan normalisatie op dit vlak.

5 aug 2010

Er is een start gemaakt met de normalisering van een aantal kunststof producten voor lijnafwatering en infiltratiesystemen.

NEN
NEN onderzoekt de mogelijkheden tot normalisatie van hergebruik van afvalwater, lijnafwatering en infiltratiesystemen hemelwater. Men wil in kaart brengen welke internationale ontwikkelingen op dit gebied voor Nederland van belang zijn en wat de positie van Nederland wordt. Daarnaast wil men weten welke stakeholders belang hechten aan internationale normontwikkeling en hier een bijdrage aan willen leveren. NEN organiseert eind 2010 een informatiebijeenkomst. Als u ge•nteresseerd bent, bent u van harte welkom.

Hemelwater hergebruik

Europese normering
De initiatieven voor Europese normering zijn voor de lijnafwatering en infiltratiesystemen voor hemelwater ondergebracht in de CEN/TC165 ‘Wastewater engineering’ en CEN/TC155 ‘Plastics piping systems and ducting systems’. Voor het onderzoek naar hergebruik van afvalwater worden de ontwikkelingen verwacht vanuit CEN/TC165 ‘Wastewater engineering’ en ISO (Technical Management Board resolution 141/2009).

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp of over de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met Jacques van den Hoorn, consultant Gas & Water, telefoon (015) 2 690 177 of Hans Beukers, telefoon (015) 2 690 444, normalisatie adviseur Gas & Water of per e-mail: bouw@nen.nl.

http://www.nen.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb