Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Herstel economie voorbij volgens OESO, maar Trichet (ECB) is optimistisch

Het broze herstel van de wereldeconomie is mogelijk al weer ten einde. Hiervoor waarschuwde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) gisteren.

9 aug 2010

De OESO baseert zich op haar index van economische indicatoren. Volgens de organisatie wijzen de signalen vooral in China, India, Frankrijk en Itali‘ op een afname van de economische groei in de komende maanden. Ook in de Verenigde Staten en Groot-Brittanni‘ lijkt het economisch herstel het hoogtepunt te hebben bereikt, zegt de OESO.

Van de grote economie‘n verwacht de OESO in de komende maanden alleen nog een „relatief robuust” herstel in Duitsland. Maar ook de Duitse economie vertoont kuren. Gisteren bleek dat de productie van de Duitse industrie in juni onverwacht is gedaald. De Duitse fabrieken leverden in die maand 0,6 procent minder goederen dan in de maand ervoor, terwijl er juist op een kleine groei werd gerekend.

Trichet is optimistisch over eurozone

Het Duitse ministerie van Economische Zaken, dat de cijfers publiceerde, wees wel op de sterke vraag naar Duitse producten in het buitenland, waardoor de orders voor de fabrieken in juni met ruim 3 procent stegen.

Jean-Claude Trichet, de president van de Europese Centrale Bank (ECB) toonde zich donderdag daarentegen optimistisch over de eurozone. Volgens Trichet presteerden de economie‘n met de euro in het tweede kwartaal uitzonderlijk sterk. Volgens Trichet is er zonder enige twijfel sprake van herstel in de Eurozone. De zogenoemde "double dip": een nieuwe recessie is totaal uit beeld, zei Trichet. De ECB sluit echter niet uit dat het herstel in de tweede helft van dit jaar zal afvlakken.

Het Amerikaanse ministerie van werkgelegenheid maakte gisteren bekend dat de arbeidsmarkt in de VS er slecht blijft voorstaan. Vorige maand werden opnieuw 131.000 banen geschrapt. Amerikaanse bedrijven hebben vorige maand slechts 71.000 vacatures opgevuld, minder dan de helft dat er elke maand bij moet komen om alleen de nieuwkomers op de arbeidsmarkt op te vangen.

http://www.oecd.org/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl