Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Kingspan verleent tastbare hulp aan Ha•ti

Op 26 maart 2010 sloten de Samenwerkende Hulporganisaties giro 555 betreffende de hulpactie aan Ha•ti na de catastrofale aardbeving die op 12 januari 2010 de wereld deed opschrikken. Ruim 110 miljoen euro werd ingezameld om lokale omstandigheden weer ‘leefbaar‘ te maken en te starten met de wederopbouw van verwoeste gebouwen en infrastructuur.

10 aug 2010

Aanvullend op de donaties die Kingspan Duurzame Bouwsystemen verrichtte op giro 555 bleef de wens bestaan om op een concrete en tastbare wijze bij te dragen aan de wederopbouw. Zeker nu de aandacht voor Ha•ti wat is weg ge‘bd maar de ellende terplekke nog niet opgelost is en het nieuwe orkaan seizoen weer voor de deur staat. Een verzoek van ABB Bouwgroep om ge•soleerde dakpanelen en stalen gordingen te leveren voor de nieuwbouw van verschillende schoolgebouwen en een kerkgebouw in het kinderdorp ‘Bon Repos’ kwam dan ook op het juiste moment.

Ontwerp binnenplaats Bon Repas, Haiti

ABB Bouwgroep werkt met verschillende partners aan de renovatie en herbouw van dit kinderdorp.

Kinderdorp 'Bon Repos'
Op initiatief van de stichting Hart voor Ha•ti werd het kinderdorp Bon Repos in 1983 gesticht, destijds bestaande uit een beperkt aantal wooneenheden, een schoolgebouw en het centrale verzorgingsgebouw. De kinderen die in Bon Repos opgroeien, krijgen de kans om de dagelijkse misre van het leven in Ha•ti te ontvluchten binnen een beschermde omgeving.

Door normale leefomstandigheden te cre‘ren en kwalitatief goed onderwijs te faciliteren, krijgen deze kinderen een solide bagage mee om later het harde leven te pareren en voor zichzelf een goede toekomst te realiseren. Op dit moment wonen zo’n 80 kinderen in het kinderdorp. Een zestigtal kinderen zijn al ‘uitgevlogen‘ en wonen inmiddels buiten het dorp. De kinderen van Bon Repos worden vanuit Nederland ondersteund door middel van het KinderAdoptiePlan.

Metaalbouw is bevingsbestendig!
De geplande nieuwbouw bestaat uit een kleuterschool, een basisschool en een school voor voortgezet onderwijs. Het kerkgebouw is zo ontworpen dat het multifunctioneel inzetbaar is.

De constructie van de verschillende gebouwen wordt opgetrokken uit stalen spanten die beter bestand zijn tegen aardbevingen en orkanen dan de bestaande betonnen constructies. De eenvoud waarmee de gebouwen kunnen worden gemonteerd is van groot belang voor de maatschappelijke integratie van de Ha•tiaanse bouwvakkers in deze nieuwbouwprojecten.

Kingspan Duurzame Bouwsystemen is begaan met onze aarde. De maatschappelijke verantwoordelijkheid houdt immers niet op bij het bedenken, ontwikkelen en cre‘ren van duurzame bouwmaterialen en energiezuinige prefabconcepten. Kingspan ondersteunt diverse humane projecten door middel van financi‘le donaties en levering van ge•soleerde paneelsystemen voor daken, gevels en vloeren.

Voor meer informatie kunt u terecht op

http://www.abbvoorhaiti.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl