Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Multiplex Trio F: nu ook de standaard 52 mm-baden vullen via het afvoerrozet

Na vorig jaar een badvulcombinatie te hebben ge•ntroduceerd waarmee het bad geluidloos via het afvoerrozet kan worden gevuld, brengt Viega Nederland deze nu ook voor 52 mm afvoeren. De watertoevoer is daarbij niet alleen geluidloos maar ook volledig onzichtbaar en zeer gelijkmatig.

13 aug 2010

Bij het openen van de mengkraan stroomt het water via het afvoerrozet volledig onzichtbaar toe ‘uit de bodem van het bad’. Het verchroomde rozet zorgt daarbij voor een zeer gelijkmatig straalbeeld. Al enkele ogenblikken na het begin van het vullen, bevindt de watertoevoer zich onder de waterspiegel, waardoor de toevoer van water ook absoluut geluidloos is. Design en functie worden op deze manier gecombineerd.

Nagenoeg geluidloos vult de Multiplex Trio F onder de waterspiegel het bad. (Foto: Viega)

Constructief is in het supervlakke sifon een volledig zelfstandig, ringvormig toevoergedeelte ge•ntegreerd. Deze wordt via een 3Ú4 inch-aansluiting op de mengkraan aangesloten. Terugstroom van vuilwater in de waterleiding wordt effectief voorkomen door een terugloopbeveiliging en meegeleverde buisonderbreker. Hiermee is gegarandeerd dat aan alle geldende voorschriften ter voorkoming van verontreiniging door terugstroming wordt voldaan.
De afvoer Multiplex Trio F wordt geopend en gesloten via de bediening bij de overloop. Met een draaibeweging aan de nog vlakkere bedieningsknop M3 beweegt de bedieningskabel de ventielkegel onzichtbaar omhoog en omlaag. Ondanks de zeer compact geconstrueerde dubbelfunctie biedt de Multiplex Trio F een toe- en afvoercapaciteit die vergelijkbaar is met andere garnituren. Zo bedraagt de toevoercapaciteit bij een waterdruk van 4 bar een comfortabele 0,5 l/s.
De Multiplex Trio F kan in alle baden met een wanddikte van 3 tot 10 mm en met een afvoergat van 52 mm worden gemonteerd.

Het gereedschap dat nodig is voor de inbouw is bij de leveringsomvang inbegrepen. Met een hoogte van slechts 110 mm is het niet nodig om het bad te verhogen. De Multiplex Trio F is te combineren met alle design-rozetten uit het badgarnituurprogramma, alsook met de elektronische badafvoer- en vul/overloopcombinatie Multiplex Trio E.

Over Viega:
Viega GmbH & Co. KG in Attendorn (Westfalen) is opgericht in 1899. Sindsdien heeft het bedrijf zich wereldwijd ontwikkeld tot ŽŽn van de belangrijkste systeemaanbieders van producten voor de installatietechniek. Het assortiment omvat meer dan 16.000 artikelen die worden vervaardigd op de locaties Attendorn-Ennest/Westphalia, Lennestadt-Elspe/Westphalia, Gro§heringen/Thuringia, Niederwinkling/Bavaria (Duitsland), en McPherson/Kansas (VS). Naast buisleidingsystemen produceert Viega voorwand- en afvoersystemen. De producten worden toegepast in de gebouwentechniek, in de industri‘le installatiebouw en in de scheepsbouw.

http://www.viega.de/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl