met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Aantal faillissementen in de bouw daalt sterk, volgens CBS

In het tweede kwartaal zijn 301 bouwbedrijven failliet gegaan. Dat is 15 procent minder dan in de eerste drie maanden van het jaar

12 aug 2010

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Een daling van het aantal failliete bedrijven is gebruikelijk in het voorjaar. Het is echter tien jaar geleden dat het aantal faillissementen in de bouw zo sterk daalde. Toch lijkt er weinig reden tot vreugde. Het driemaandsgemiddelde stijgt nog steeds. Sinds de eerste metingen van het CBS in 1993 is het gemiddeld aantal faillissementen over een periode van drie maanden gemeten, niet zo hoog geweest: 314.

Weinig faillissementen in GWW

De gww-sector telde slechts zeven faillissementen tijdens de maanden april, mei en juni. Sinds het tweede kwartaal van 2008 is dat niet zo laag geweest. Het aantal bankroete bouwers en ontwikkelaars daalde met 39 naar 112 faillissementen. Het aantal gespecialiseerde aannemers dat kopje onder ging was met 182 faillissementen een kleine 7 procent lager dan het eerste kwartaal. Van het aantal faillissementen werd een kleine 30 procent veroorzaakt door eenmanszaken. Van de overige rechtspersonen, meestal vennootschappen, gingen 215 bedrijven bankroet. Dat is 17 procent minder dan eerder dit jaar.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb