met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

NAC kiest voor Kingspan Benchmark

Jaren is er aan gewerkt, maar deze zomer kan men dan echt beginnen: de modernisering en uitbreiding van het Rat Verlegh Stadion. Met een totale investering van 11,5 miljoen euro gaat het stadion echt op alle gebieden vooruit. Want na dertien jaar intensief gebruik zijn er duidelijke sporen van slijtage, terwijl allerlei voorzieningen niet meer van deze tijd zijn.

17 aug 2010

Door Grosfeld van der Velde Architecten is in samenwerking met BO2 Architecten een mooi plan gemaakt, dat bovendien nog eens miljoenen goedkoper uitvalt dan het plan waarmee indertijd van start is gegaan. De meest in het oog lopende verandering is dat de tribunes niet meer worden verhoogd, maar juist verlaagd. Door het veld anderhalve meter te verlagen, kunnen bij de overkapping van de grachten meer rijen stoeltjes worden toegevoegd, zodat het stadion in 2010 met beheersbare kosten naar circa 23.000 supporters kan worden uitgebreid.

Het aantal plaatsen zal met de herinrichting van de zuidtribune in eerste instantie groeien naar circa 18.000. In de tweede fase gaat het naar zo'n 23.000 plaatsen als de grachten worden overkapt. En die overkapping zal dus verder gaan dan in de eerste plannen. De sfeer in het stadion zal daardoor nog beter worden, waardoor supporters en sponsors het unieke ‘Avondje NAC’ nog intenser zullen beleven.

Ge•ntegreerde gevelsystemen van Kingspan

De toekomst ziet er zo goed uit. Het Rat Verlegh Stadion wordt meer nog dan nu een voetbaltempel, zegt architect Pascal Grosfeld. Als gebouw moet het stadion een icoon voor Breda worden. Grosfeld heeft het idee van de voetbaltempel doorvertaald in zijn visie: "Een Romeinse tempel kenmerkt zich als een colonnade rond het gebouw. De zuilenrijen zorgen voor een geleidelijke overgang van buiten naar binnen. De nieuwe huid rondom het NAC-stadion wordt gevormd door een rij kolommen, de colonnade. Deze kolommen defini‘ren het contour van het stadion en maken tegelijkertijd deze ‘tussenruimte' onderdeel van het plein.
Bij de verbouwing worden ge•soleerde paneelsystemen toegepast van Kingspan Duurzame Bouwsystemen. De architectonische ‘vlakke’ Optimo gevelpanelen maken deel uit van de Benchmark Fa¨ade Systemen.
Benchmark Fa¨ades omvat een onuitputtelijk scala aan gevelafwerkingen waarmee de ontwerper zijn ‘one of a kind’ signatuur kan plaatsen onder unieke, esthetische creaties. De enorme ontwerpvrijheid wordt gefaciliteerd door een ‘dragend’ gevelsysteem bestaande uit geprefabriceerde paneelsystemen. De esthetische afwerking kan bestaan uit onder andere glas, metaal, hout, vezelcement, volkern of keramiek. In partnership wordt uitsluitend gewerkt met absolute topmerken. Het is de ambitie van Kingspan om een prominente positie te verwerven in het absolute topsegment van de ge•ntegreerde gevelsystemen.

Voor meer informatie kunt surfen naar:

http://www.kingspan.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb