met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Niko New Hydro. Nu ook met tijdsbesparende insteekklemmen!

Het volledige Niko New Hydro assortiment is voortaan ook verkrijgbaar met tijdsbesparende insteekklemmen. Niko is daarmee ŽŽn van de weinige fabrikanten die zijn klanten de vrije keuze laat tussen het werken met schroef- of insteekklemmen. Beiden hebben dezelfde voordelige prijs.

18 aug 2010

Net zoals bij het Niko inbouwschakelmateriaal zorgt de ŽŽnzijdige aansluiting, klemaanduiding en geringe inbouwdiepte voor nog meer tijdsbesparing en installatiecomfort. Zeker bij grote projecten leveren insteekklemmen een aanzienlijke tijdswinst op. De draden in de klemmen plaatsen en klaar is Kees! Een kortere arbeidstijd betekent vanzelfsprekend lagere loonkosten.

Niko New Hydro: verrassend in details

Met Niko New Hydro vernieuwt Niko zijn spuitwaterdicht schakelmateriaal. De kwaliteit van Niko’s Hydro was al uitstekend, maar werd voor de nieuwe generatie verder verbeterd. De voornaamste veranderingen zijn de volgende:
  • Het gebruik van polypropyleen. Deze kunststof is veerkrachtig, zo goed als onbreekbaar en barst niet bij belasting. Bovendien is ze ongevoelig voor omgevingskenmerken zoals zonlicht en heeft ze een hoge chemische bestendigheid.


  • IP55-waterdichtheid tegen een prijs waarvoor de meeste concurrenten slechts IP44 garanderen. Deze waterdichtheid wordt verder gewaarborgd door de OBO wurgwartels die standaard worden meegeleverd.


  • Door de verhoogde onderbak is er meer ruimte voor de bedrading.


  • De horizontale positionering van de schroefgaten voor het deksel maakt montage en demontage eenvoudig.


  • Dankzij de verticale positionering van de schroefgaten voor de opbouwdoos kan deze gemakkelijk loodrecht geplaatst worden. Op voorhand aftekenen is niet meer nodig.


  • De schroeven van het deksel zijn vervaardigd van roestvrij staal.


  • De sokkel klikt in de opbouwdoos. Daardoor hebt u beide handen vrij om het deksel te monteren.


  • Een hele serie functies werd toegevoegd aan het assortiment. Ondermeer schakelaars en drukknoppen met ledsignalisering (blauw, rood, amber, groen) in 24 of 230V.


  • Alle opbouwfuncties kunnen via het inbouwkader ingebouwd worden met handhaving van de IP55- beschermingsgraad.

Het Niko New Hydro mechanisme met insteekklemmen is vanaf 1 september ’10 beschikbaar bij uw groothandel.

Niko nv ontwerpt en produceert vooruitstrevende oplossingen voor elektrisch schakelmateriaal, lichtregeling, domotica, deurtelefonie en videofonie. Wereldwijd kiezen zowel particuliere als professionele klanten voor Niko’s kwaliteitsoplossingen wegens het installatiecomfort, het gebruiksgemak en het design.


Niko commercialiseert zijn oplossingen vanuit vestigingen in Belgi‘, Frankrijk, Nederland, Slowakije en UK, maar ook via distributeurs over heel de wereld.Meer informatie nodig? Zie hiervoor onderstaande site

http://www.niko.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb