met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Kingspan sponsort prestigieuze architectuurwedstrijd

Op 2 oktober a.s. vindt in Londen de jaarlijkse uitreiking van de RIBA Stirling Prize plaats. De Stirling Prize van de Royal Institute of British Architects (RIBA) is een bekroning voor hoogstaande, binnen Europa gerealiseerde, Engelse architectuur. De RIBA Stirling Prize 2010 wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Architects’ Journal en Kingspan Benchmark.

23 aug 2010

De Stirling Prize is genoemd naar architect James Stirling en wordt toegekend aan de ontwerper van het gebouw dat de grootste bijdrage heeft geleverd aan de Engelse architectuur over het afgelopen jaar. De architecten moeten lid zijn van de RIBA; het project kan overal in Europa gebouwd zijn.
Uit de lijst van tientallen genomineerde projecten wordt de winnaar gekozen die € 25.000,- ontvangt. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Stirling Prize Diner in Londen dat op televisie wordt uitgezonden door BBC en waarvan de presentatie in handen is van Kevin McCloud.

Kingspan architectuurwedstrijd

De winnaar van vorig jaar was Maggies Centre in London door Rogers Stirk Harbour + Partners. De projecten die de short list dit jaar hebben gehaald zijn:

  • Neues Museum door David Chipperfield Architects samen met Julian Harrap Archtitects
  • MAXXI National Museum of XXI Century Arts door Zaha Hadid Architects
  • Christ's College School door DSDHA
  • Ashmolean Museum door Rick Mather Architects
  • Clapham Manor Primary School door dRMM
  • Bateman's Row door Theis and Khan

Kingspan Benchmark zal op de avond van de prijsuitreiking gastheer zijn van enkele tafels tijdens dit prestigieuze gala. In september is het mogelijk om mee te dingen naar een plek aan een van deze tafels. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is aan te melden. Spoedig zal hier meer informatie over volgen!

http://www.kingspan.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb