met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nieuwe hoogwaardige doorvoerbuizen voor Dynatite afdichtingsysteem

Beele Engineering heeft het DYNATITE afdichtingsysteem uitgebreid met doorvoerbuizen die onder zware omstandigheden en in zoutwater kunnen worden toegepast. Speciaal hiertoe werden de doorvoerbuizen succesvol onderworpen aan een zoutsproeitest waarmee een levensduur van 20 jaar werd aangetoond.

26 aug 2010

Het DYNATITE systeem werd speciaal ontwikkeld voor toepassing in poten van afzinkbare olieplatforms, maar wordt ook veelvuldig ingezet in gevaarlijke omgevingen, zoals explosieveilige omgevingen, onderwatertoepassingen en andere toepassingen waar (plotselinge) extreme drukken kunnen optreden en een hoge mate van (dynamische) dichtheid van het afdichtingsysteem wordt verlangd.

Dynatite afdichtingsysteem

De doorvoerbuizen worden geleverd in drie typen die gelast (nieuwe installaties) of met schroeven of bouten (bestaande installaties) worden vastgezet. Een flens aan de achterzijde van de doorvoerbuis fungeert als borg wanneer er druk op de DYNATITE afdichtingsplug wordt uitgeoefend. Naarmate de drukbelasting hoger wordt, nemen de compressie van de plug en de dichtheid van de doorvoering toe. De DYNATITE plug biedt weerstand tegen schokdrukbelastingen van meer dan 15 bar en neemt na de schokdruk weer haar oorspronkelijke vorm aan. De gewenste deformatie bij drukbelasting is te danken aan de hoogwaardige rubbersoort en een speciale profilering van de plug.

De nieuwe doorvoerbuizen zijn precisie-vervaardigd van roestvaststaal 1.4571 en op de borgflens bevestigd middels condensatorontladingslassen. Voor een optimale bestandheid tegen corrosie hebben de doorvoerbuizen een oppervlaktebehandeling ondergaan op basis van een uniek passiveringsproces, waarmee corrosie over een periode van 15 jaar wordt voorkomen. De binnenzijde van de doorvoerbuis is eveneens behandeld zodat zich ook hier gedurende de levensduur geen corrosie kan vormen en optimale glijkarakteristieken worden geboden voor de DYNATITE plug.

De binnenzijde van de doorvoerbuizen die worden gelast, is behandeld met een brandwerende keramische coating die bestand is tegen temperaturen tot 500¡ C. In combinatie met de 8 mm dikke flens kan de doorvoerbuis probleemloos worden gelast zonder de keramische coating te beschadigen.De binnenzijde van de doorvoerbuizen die vastgeschroefd of vastgebout worden, zijn voorzien van een zwarte PTFE coating. Deze doorvoerbuizen zijn speciaal ontwikkeld voor bestaande installaties. De doorvoerbuizen met boutflens worden geleverd met een speciaal geprofileerde pakking. De pakking is vervaardigd van NOFIRNO rubber en maakt buitensporige compressie of het regelmatig aandraaien van de bouten overbodig.

De NOFIRNO rubber die gebruikt wordt voor de afdichtingspluggen en de pakking veroudert niet en blijft gedurende lange tijd flexibel. Onder normale omstandigheden bedraagt de levensduur van de rubber meer dan 50 jaar. NOFIRNO kan worden toegepast bij temperaturen die vari‘ren van -50 oC tot +180 oC waardoor het systeem zich niet alleen leent voor arctische applicaties, maar ook voor stoomleidingen.

Beele Engineering is marktleider op het gebied van afdichtingsoplossingen voor het brandwerend en gas- en waterdicht afdichten van kabel- en buisdoorvoeringen. Deze leidende positie is gebaseerd op continue R&D en innovatie, geavanceerde productietechnologie en eerste-klas service. Alle producten van Beele Engineering worden ontwikkeld en geproduceerd volgens een ge•ntegreerde benadering van brandveiligheid en waterdichtheid. De componenten worden in de eigen productiefaciliteiten vervaardigd volgens een stringent ISO-kwaliteitsysteem.

http://www.beele.com/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb