met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Haarlem kiest voor FSC

Wethouder Rob van Doorn (o.a. portefeuillehouder duurzaamheid) ondertekent op 25 augustus een convenant met FSC Nederland. In het convenant staat beschreven dat de gemeente Haarlem zoveel mogelijk gebruik zal maken van hout en papier met het keurmerk van de Forest Stewardship Council. Zo is de gemeente er zeker van dat hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen wordt gebruikt.

27 aug 2010

Wethouder Rob van Doorn: “De gemeente Haarlem gebruikt al sinds 1996 FSC-hout. De ondertekening van het FSC-convenant draagt bij aan onze ambitie in 2030 een klimaatneutrale stad te zijn. Duurzaam bosbeheer in plaats van kaalkap heeft namelijk een positief effect op het klimaat. Zo willen we voor alle toepassingen (tropisch hout, naaldhout, plaatmateriaal) in onze projecten in de openbare ruimte FSC-hout gebruiken. Ook bij bouwprojecten en eigen papiergebruik is dit het streven.”

Haarlem klimaat neutraal

Bart van der Linden, directeur FSC Nederland is zeer tevreden met de keuze van de gemeente voor FSC."Door voor FSC te kiezen, kiest Haarlem voor de hoogste standaard op het gebied van verantwoord bosbeheer en werkt de gemeente mee aan de bescherming van bossen wereldwijd. Dat is goed nieuws voor het bos en de dieren en mensen die in en rond het bos leven. Iets waar Haarlem zeker trots op mag zijn!"


Over FSC:
Koopt u hout of papier met het FSC-keurmerk, dan draagt u bij aan bescherming van bossen in de hele wereld. FSC stimuleert milieuvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Dit maakt FSC uniek. De FSC-bossen en -bedrijven worden voortdurend gecontroleerd. Alle grote milieu- en ontwikkelings organisaties bevelen FSC aan. U kunt dus gerust trots zijn op uw keuze voor FSC.

De Groene Mug
Er bestaan al vele groene initiatieven in Haarlem. Gezamenlijke projecten van woningcorporaties, banken, projectontwikkelaars, milieugroeperingen en de gemeente bijvoorbeeld. Maar ook particuliere initiatieven. Alle projecten leveren een bijdrage aan de ambitie van een klimaatneutrale stad in 2030. Een stad waarin het energieverbruik per saldo niet tot uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen leidt. Meer informatie en inspiratie op www.degroenemug.nl

http://www.degroenemug.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb