met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Brandveilige totaaloplossing voor wand en plafond - 60 minuten brandwerend !

Gerco, Knauf en ABB hebben de handen ineen geslagen bij de ontwikkeling van een aantal nieuwe producten voor wanden en plafonds, waarmee snel en veilig aan de brandwerendheidseisen kan worden voldaan.

4 sep 2010

Het de eerste keer dat drie vooraanstaande bedrijven samenwerken bij de ontwikkeling en introductie van brandveilige totaaloplossingen voor de bouw- en installatiebranche. Het is ook voor het eerst in Nederland dat er brandproeven gedaan zijn met een centraaldoos in een plafond en hollewanddozen in een wand. Door toepassing van dit systeem zijn de plafonds inclusief centraaldoos en de wand inclusief hollewanddoos brandwerend.

Brandwerende dozen !

Plafondsysteem
Het systeem is een combinatie van brandwerende plafondsystemen (Knauf) en een centraaldoos (ABB) voorzien van brandwerend materiaal (Gerco). De centraaldoos wordt geleverd met een wit centraaldoosdeksel en is gemaakt van een speciale kunststof. Het geheel heeft een brandwerendheid van 60 minuten. Voor het plafond en de centraaldooscombinatie is een testrapport afgegeven door Efectis. Efectis is in Nederland een vooraanstaand en geaccepteerd instituut in het onderbouwen van brandgedrag van materialen en systemen.

Wandsysteem
De brandwerende metalen staanderwanden, zoals die van Knauf, worden gecombineerd met enkele types hollewanddozen (ABB) en zijn voorzien van brandwerend materiaal (Gerco). Voor deze combinatie van brandwerende wand en hollewanddozen is ook een testrapport afgegeven door Efectis.

De brandwerende dozen zijn voorzien van een rode kleur. Rood is een veelgebruikte kleur binnen de brandpreventie en als zodanig snel te herkennen, ook onderscheidt het zich door deze kleur van het normale ABB assortiment.

Marktleiders ontwikkelen totaaloplossingen
De nieuwe totaaloplossingen zijn het resultaat van een intensieve samenwerking tussen ABB, Gerco en Knauf. Deze ontwikkeling biedt zekerheid en is met name bedoeld voor installateurs en bouwondernemers en afbouwbedrijven.

ABB is marktleider op het gebied van elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen, industri‘le automatisering en transmissie en distributie van elektrische energie. Met een marktgerichte organisatie speelt het bedrijf in op de individuele wensen en behoeften van klanten. Die wensen en behoeften worden middels de eigen onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen voortdurend vertaald naar nieuwe producten en oplossingen.

Gerco is gespecialiseerd in het brandwerend compartimenteren van gebouwen, en opereert met haar assortiment brandwerende oplossingen op het snijvlak van de bouwkunde en de installatietechniek. Zij ontwikkelt, produceert en monteert brandwerende afdichtingssystemen voor het brandveilig doorvoeren van installaties door brandscheidingen zoals kabel- en leidingdoorvoeren. Daarnaast biedt zij een breed scala aan producten en diensten op het gebied van bouwkundige brandveiligheid zoals het brandwerend behandelen van draagconstructies en het verzorgen van brandveiligheid in ondergrondse bouwwerken.

Knauf is een producent voor innoverende afbouwmaterialen, systemen en gereedschap die hun veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan honderd productievestigingen over de gehele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren van hoogstaande kwaliteit. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van systemen van Knauf staan garant voor een prachtig bouwresultaat dat voldoet aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Knauf is een veelzijdige partner die graag meedenkt over betere resultaten en het totale afbouwproces.

Voor meer informatie:
www.flameblockersystem.nl (vanaf 1 oktober live!)

http://www.flameblockersystem.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb