Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

DuPont - Corian¨ toont ”magie” op Architect@work 2010

DuPont, uitvinder en exclusief producent van o.a. DuPont™ Corian¨, presenteert tijdens Architect@Work 2010 in Ahoy Rotterdam het vernieuwde kleurenpalet met 22 nieuwe kleuren.

13 sep 2010

De huidige opfrissing van het kleurenpalet is de belangrijkste sinds de introductie van DuPont™ Corian¨. DuPont speelt hiermee in op de wensen van o.a. architecten en ontwerpers. DuPont™ Corian¨ is te bezichtigen tijdens Architect@Work bij stand 56.

Door de veelzijdigheid en de esthetische en functionele kwaliteiten van DuPont™ Corian¨ maken architecten en ontwerpers volop gebruik van het hightech materiaal. Met de lancering van de 22 nieuwe kleuren komt DuPont tegemoet aan de uiteenlopende wensen op het gebied van stijl en toepassing.

Van de 22 nieuwe kleuren bevatten er 9 kleuren gerecycleerd materiaal. De 9 kleuren zijn het eerste tastbare resultaat van een jarenlang productie- en marketingprogramma van DuPont om massieve oppervlaktematerialen op de markt te brengen die zowel performant als esthetisch verantwoord zijn en duurzaam voor het milieu zijn. Alle kleuren zijn verkrijgbaar in een plaatdikte van 12 mm, de kleur Designer White is ook beschikbaar in een dikte van 6 mm.

Architect@work 2010

DuPont Corian¨ voor buitengevels van gebouwen

Hoe veelzijdig het hightech materiaal Corian¨ is kan men aan de lijve ondervinden op Architect@Work. Buiten de nieuwe kleuren toont DuPont een fotoprint en een gefreesd stuk Corian met de print van het Anansi Paviljoen in Utrecht.

De gevel van dit kinderpaviljoen, in een volksbuurt in Utrecht, bestaat geheel uit Corian¨ met een sprookjesachtige versiering die ter plekken in de gevel is gefreesd. De versieringen op de panelen Corian¨ zijn afbeeldingen van sprookjesfiguren uit uiteenlopende culturen. De kinderen uit de buurt van het paviljoen werden nauw betrokken bij de realisatie van de sprookjeswand

Het paviljoen is ontworpen door het architectenbureau Mulders vandenBerk en is het eerste gevelbekledingsproject van DuPont™ Corian¨ in Nederland. Het is tevens het eerste gebruik van DuPont™ Corian¨ panelen met gegraveerde versieringen voor gevelbekleding.

Architect@work 2010

Deze toonaangevende beurs voor architecten, interieurarchitecten en ontwerpers wordt gehouden op woensdag 15 en donderdag 16 september 2010 in Ahoy Rotterdam. De openingstijden zijn van 13.00 tot 20.00 uur. U vindt de presentatie van DuPont in standnummer 56.

http://www.architectatwork.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl