Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Het complete studie- en naslagwerk voor elk niveau CAD-tekenaar

Onder leiding van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang van de serie `Inventor, Computer Ondersteunend Ontwerpen' uitgegeven. Dit jaar zijn belangrijke aanvullingen opgenomen in het boek die betrekking hebben op de nieuwe mogelijkheden van Autodesk Inventor 2011, zoals de dynamische invoer, de visualisatie en technieken als iCopy en iLogic.

17 sep 2010

Ideaal voor beginners
De auteur van Inventor 2011 heeft bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen zo de kans stap voor stap de basiskennis en -kunde van het CAD-tekenen te leren zonder dat zij worden overspoeld door ingewikkelde details. "Het dikke, gebonden boek lijkt beginnende CAD-tekenaars nog wel eens af te schrikken, maar dit is absoluut niet nodig. Ik ben van mening dat Inventor 2011 juist heel geschikt is voor beginners. Doordat de stappen zo klein zijn is het een dik boek. De teksten zijn makkelijk te begrijpen en zijn voorzien van talloze voorbeelden. Doordat het boek een goede mix van theorie, geleide instructie en oefeningen bevat, is het ideaal voor zelfstudie," aldus Boeklagen.

Ook voor ervaren gebruikers
Voor de experts in CAD-tekenen is Inventor 2011 ook een echte aanrader. Het boek bevat veel achtergrondinformatie en is met recht een compleet naslagwerk te noemen. Daarnaast krijgen gevorderde technisch tekenaars ook de kans om bij te leren. Naast basisinformatie, zoals de interface, frames, plaatwerk, kunnen zij specialistische zaken waaronder koppeling met Excel, iLogic animaties leren.

CAD boek Inventor 2011

Verbeteringen
De nieuwe functies van de laatste versies van het CAD-programma Autodesk Inventor komen uitgebreid aan bod. De laatste verbeteringen betreffen vooral de interface die duidelijker is gemaakt met het lint (Ribbon) en mini werkbalken. Verder ook het skeletmodelleren en het variantenmodelleren. En last but not least het automatisch genereren van complete ontwerpen met iLogic. Bovendien is de verbeterde werkwijze voor multibodydesign en conceptueel ontwerpen door het hele boek verweven. De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van 2010 en 2011 staan apart aangegeven, zodat ook ervaren gebruikers snel op weg zijn in de nieuwe versie.

Online ondersteuning
Bijzonder aan opleidingsinstituut TEC/ CADCollege is de online support die het de gebruikers van haar AutoCAD- en Inventorboeken biedt. Boeklagen legt uit: "we willen graag Inventor-tekenaars helpen met het wegwijs worden in de technisch tekenwereld. Daarom bieden we tientallen instructiefilmpjes aan die oefeningen uit het boek demonstreren. Verder kan de gebruiker de opgedane kennis toetsen via de CADCollege Tools. De website is immens populair. Vooral beginnende gebruikers geven aan dat de online tools de ideale ondersteuning zijn voor zelfstudie."

Over TEC/ CADCollege
Het opleidingsinstituut TEC/ CADCollege verzorgt al jaren de standaardwerken voor AutoCAD en Inventor in Nederland en Belgi‘. Ir. Ronald Boeklagen is naast auteur ook opleider bij het instituut in Nijmegen. Door het verzorgen van lessen weet Boeklagen wat de gebruiker van de boeken nodig heeft als ondersteuning om goed overweg te kunnen met Inventor. Zijn kunde als docent blijkt uit de Autodesk Award `Best ATC Instructor' die hij heeft mogen ontvangen.
TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Centre & Autodesk Authorised Publisher. Website: www.cadcollege.nl.

http://www.cadcollege.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl