met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Merford Separatiedeuren: stevig, veilig en geluidsisolerend

In afzonderingsruimten, separeerruimten en isoleercellen worden specifieke eisen gesteld aan de afwerking en inrichting van de ruimte. Dit geldt ook voor de deuren. Zij moeten veilig zijn voor zowel de gesepareerde als voor het personeel. Merford heeft daarom een separatiedeur ontwikkeld die stevig, veilig en geluidsisolerend is en voldoet aan de bouwmaatstaven voor separeer- en afzonderingsvoorzieningen.

19 sep 2010

In de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg en politiebureaus worden speciale eisen gesteld aan ruimten voor tijdelijke opsluiting. Voor separeer- en afzonderingsvoorzieningen die vallen onder de Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ) zijn door het College bouw ziekenhuisvoorzieningen bouwmaatstaven opgesteld. Voor een deur geldt bijvoorbeeld dat deze bestand moet zijn tegen geweld en uitbreken en dat men zich er niet aan kan verwonden.

Separatiedeur van Merford

De separatiedeuren van Merford Special Doors zijn volledig afgestemd op de eisen van de sector. De extra stevige stalen deuren zijn bestand tegen geweld, agressie en uitbreken. Daarnaast zijn de deuren volledig glad afgewerkt (geen deurklink) aan de binnenzijde waardoor ze van binnen niet open te krijgen zijn en men zichzelf niet aan de deur kan verwonden. De deuren zijn standaard voorzien van een venster voor toezicht en hebben een hoge geluidsisolatiewaarde zodat overlast door zowel luchtgeluid (schreeuwen) als contactgeluid wordt beperkt.

Bediening en veiligheid bij brand
Sinds de Schipholbrand is er meer aandacht voor vluchtmogelijkheden en brandveiligheid bij opsluiting. De Merford separatiedeuren zijn voorzien van een magneetslot dat op afstand elektronisch kan worden vergrendeld en ontgrendeld. Het magneetslot biedt extra veiligheid in geval van calamiteiten; bij een brand wordt de deur automatisch ontgrendeld. De Merford separatiedeuren zijn optioneel leverbaar met een brandwerendheid tot 60 minuten.

Kijk voor meer informatie op www.specialdoors.nl/separatiedeuren.html

http://www.specialdoors.nl/separatiedeuren.html

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb