met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

VBI Klimaatvloer: dˇ oplossing voor betonkernactivering

De VBI Klimaatvloer paart de voordelen van kanaalplaatvloeren aan die van betonkernactivering. Uitgangspunt is de Leidingvloer/Appartementenvloer die wordt voorzien van warmte-/koelleidingen in het onderste deel van de kanaalplaatvloer. Per element kunnen ˇˇn of twee registers met leidingen worden opgenomen, die naar keuze naar boven of naar onderen gekoppeld kunnen worden aan de aan- en afvoerleidingen van de klimaatinstallatie.

21 sep 2010

In de minimaal 100 mm diepe leidingsleuven die fabrieksmatig aan de bovenzijde worden aangebracht, kunnen de overige (ventilatie) leidingen eenvoudig een plaats vinden. Omdat ook het verlaagd plafond achterwege kan blijven kan volstaan worden met een geringere verdiepingshoogte.

  • De Klimaatvloer heeft alle bouwkundige eigenschappen die u van een kanaalplaatvloer gewend bent.
  • Bij iedere vorm van betonkernactivering in vloerconstructies kunnen reguliere ‘verlaagde plafonds’ niet worden toegepast. Diverse marktpartijen bieden voor deze situatie al goede en fraaie oplossingen voor akoestisch verantwoorde werkplekken en verlichting. Belangrijk aandachtspunt in deze is dat bouwpartners tijdige afstemming hebben.
  • Geen verlaagd plafond resulteert in 20 tot 40 centimeter geringere dikte van het totale pakket van vloer. Met de veranderende verdiepingshoogte zal in het voorlopig ontwerp al rekening moeten worden gehouden.

VBI Klimaatvloer

Economische aspecten van de VBI Klimaatvloer

  • Binnen kantooromgevingen wordt jaarlijks meer geld besteed aan het koelen van het gebouw dan aan het verwarmen. Afhankelijk van de werking van de gekozen installatie en financieringsvorm zal de terugverdientijd bij de huidige energiekosten ca. 5 jaar bedragen.
  • Met de Klimaatvloer profiteert u van de financi‘le voordelen vanwege de bouwwijze met kanaalplaatvloeren en flexibel in te richten binnenruimte, in combinatie met een forse reductie van de energiekosten vanwege de klimaatinstallatie.
  • De Klimaatvloer heeft alle voordelen van de VBI Appartementenvloer. Alle leidingen voor zowel riolering als ventilatie, kunnen in de vloer worden opgenomen, waardoor het verlaagde plafond kan komen te vervallen.
Meer info op de website

http://www.vbi.nl/?pageID=72&Title=VBI_klimaatvloer

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb