met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Kubus introduceert nieuwe BIM oplossing en sluit exclusieve kortingsregeling met BNA

De Bond van Nederlandse Architecten heeft een overeenkomst gesloten met Kubus architectural solutions voor het bieden van voordeelregelingen voor BNA-architecten op ArchiCAD en gerelateerde diensten.

25 sep 2010

Met de gelijktijdige introductie door Kubus van de BIM Star(T) Edition, een 'kleintje-BIM' voor onder 2.000 Euro komt het starten met BIM binnen bereik van ook het kleinere en minder kapitaalkrachtige architectenbureau. De exclusieve voordeelregelingen is opgezet voor bij BNA aangesloten architecten die daarmee 10% korting krijgen op BIM gerelateerde producten van Kubus zoals ArchiCAD licenties, opleidingen en add-ons.

Starten met BIM

Alexander Pastoors, beleidsmedewerker ontwerpproces en techniek van de BNA: "BIM is een belangrijke technische innovatie die architecten in staat stelt meer grip op het integrale ontwerpproces te krijgen. Het zorgt voor consistente projectdata en vermindert de kans op miscommunicatie met faalkosten als gevolg. Door modelmatig te werken leer je in de ontwerpfase je gebouw veel beter kennen en heb je een waardevolle verzameling data ter beschikking die je positie in het bouwproces versterkt. Goede uitwisselbaarheid van data via open standaarden zoals IFC is hiervoor cruciaal."

De BIM Star(T)Edition biedt ondersteuning van de Open Standaard IFC, een uitwisselformaat dat zowel door de BNA als Kubus wordt uitgedragen en waarmee een modelgebaseerde workflow met constructeurs en installateurs kan worden opgezet.

Volgens Rob Roef, directeur marketing van Kubus, is dit product uniek. "Met de introductie van de speciale BIM Star(T)Edition bieden wij beginnende bureaus n bureaus die goedkoop willen instappen een mooie kans met bovendien prima doorgroeimogelijkheden. Ons belangrijkste product ArchiCAD met innovatieve add-ons zoals EcoDesigner, een BIM Server en de Virtual Building Explorer wordt steeds vaker door de Nederlandse architect gekozen als BIM oplossing."

De exclusieve kortingsregeling zal met onmiddellijke ingang gelden. Tijdens een seminar dat alleen voor BNA-leden toegankelijk zal zijn op 19 oktober zullen verschillende producten die onder de kortingsregeling vallen worden getoond. Meer details over deze bijeenkomst komen zeer binnenkort op de websites van BNA en Kubus beschikbaar.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb