Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Kubus introduceert nieuwe BIM oplossing en sluit exclusieve kortingsregeling met BNA

De Bond van Nederlandse Architecten heeft een overeenkomst gesloten met Kubus architectural solutions voor het bieden van voordeelregelingen voor BNA-architecten op ArchiCAD en gerelateerde diensten.

25 sep 2010

Met de gelijktijdige introductie door Kubus van de BIM Star(T) Edition, een 'kleintje-BIM' voor onder 2.000 Euro komt het starten met BIM binnen bereik van ook het kleinere en minder kapitaalkrachtige architectenbureau. De exclusieve voordeelregelingen is opgezet voor bij BNA aangesloten architecten die daarmee 10% korting krijgen op BIM gerelateerde producten van Kubus zoals ArchiCAD licenties, opleidingen en add-ons.

Starten met BIM

Alexander Pastoors, beleidsmedewerker ontwerpproces en techniek van de BNA: "BIM is een belangrijke technische innovatie die architecten in staat stelt meer grip op het integrale ontwerpproces te krijgen. Het zorgt voor consistente projectdata en vermindert de kans op miscommunicatie met faalkosten als gevolg. Door modelmatig te werken leer je in de ontwerpfase je gebouw veel beter kennen en heb je een waardevolle verzameling data ter beschikking die je positie in het bouwproces versterkt. Goede uitwisselbaarheid van data via open standaarden zoals IFC is hiervoor cruciaal."

De BIM Star(T)Edition biedt ondersteuning van de Open Standaard IFC, een uitwisselformaat dat zowel door de BNA als Kubus wordt uitgedragen en waarmee een modelgebaseerde workflow met constructeurs en installateurs kan worden opgezet.

Volgens Rob Roef, directeur marketing van Kubus, is dit product uniek. "Met de introductie van de speciale BIM Star(T)Edition bieden wij beginnende bureaus Žn bureaus die goedkoop willen instappen een mooie kans met bovendien prima doorgroeimogelijkheden. Ons belangrijkste product ArchiCAD met innovatieve add-ons zoals EcoDesigner, een BIM Server en de Virtual Building Explorer wordt steeds vaker door de Nederlandse architect gekozen als BIM oplossing."

De exclusieve kortingsregeling zal met onmiddellijke ingang gelden. Tijdens een seminar dat alleen voor BNA-leden toegankelijk zal zijn op 19 oktober zullen verschillende producten die onder de kortingsregeling vallen worden getoond. Meer details over deze bijeenkomst komen zeer binnenkort op de websites van BNA en Kubus beschikbaar.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl