Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Wonend.nl: HŽt nieuwe woonplatform voor consumenten

Consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe woning of net een nieuw huis hebben gekocht, hebben heel wat te overwegen, regelen en te beslissen. In het overweldigende aanbod van informatie, is de behoefte aan een centrale en onafhankelijke informatiebron in de loop der jaren aanzienlijk toegenomen. Het woonplatform `Wonend.nl' gaat vanaf 1 oktober in deze behoefte voorzien.

1 okt 2010

Wonend.nl is een internetplatform waarop consumenten op een centrale plek hun zoektocht kunnen beginnen naar informatie over bedrijven en diensten gerelateerd aan de woonbranche. De website biedt een compleet overzicht van alle diensten en bedrijven in Nederland waarmee consumenten in aanraking kunnen komen wanneer ze een nieuwe woning (willen) aanschaffen of wanneer ze bijvoorbeeld willen gaan verbouwen.

Per dienst/rubriek (aannemer, interieur, keuken, hypotheek, schilderen, tuin, verhuizen, etc.) worden onder meer tips en tools geboden om consumenten het zo eenvoudig mogelijk te maken om zich uitgebreid te laten informeren over de diensten, gratis adviezen in te winnen, vragen te stellen en offertes aan te vragen. Ook kunnen consumenten berichten achterlaten over hun ervaringen met leveranciers.

Wonend.nl: HŽt nieuwe woonplatform voor consumenten

Mogelijkheden Wonend.nl
Het woonplatform bevat een compleet overzicht van leveranciers die bepaalde diensten leveren in de regio van de consument. Bedrijven hebben zich daarvoor niet hoeven aan te melden. Voor bedrijven in Nederland genereert het platform gratis exposure en reclame. De leveranciers die goede ratings ontvangen, kunnen daarbij rekenen op extra leads volgens het woonplatform. Ratings en beoordelingen hebben volgens Wonend.nl een positief effect op de aankoopbereidheid van consumenten.

Een aanvullende mogelijkheid voor bedrijven is dat deze een (gratis) omschrijving aan mogen leveren, zodat zij hun specifieke diensten extra onder de aandacht kunnen brengen in het bedrijvenoverzicht. Bedrijven die dit niet doen worden enkel opgenomen met een standaard omschrijving en NAW-gegevens.

Ambities Wonend.nl
De woonwebsite wil in een korte periode uitgroeien tot hŽt woonplatform voor consumenten. Daarvoor zet de organisatie achter het platform haar kennis van internet in om het platform onder de aandacht te brengen van de surfende consument. Daarnaast worden gefaseerd nieuwe hulpmiddelen aan bedrijven beschikbaar gesteld, zoals het zelf plaatsen van eigen tips en tools, zodat consumenten extra mogelijkheden krijgen om via Wonend.nl een weloverwogen keuze te maken.

http://www.wonend.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl