met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Multiplex Trio E bedien-unit nu ook in wanduitvoering

Viega Nederland brengt sinds kort ook een wanduitvoering van de elektronisch gestuurde vul/overloopcombinatie Multiplex Trio E op de markt. De bedien-unit combineert design en functionaliteit met energiebesparingen en milieuvriendelijkheid door het bad automatisch met de juiste hoeveelheid water op de gewenste temperatuur te vullen. Eˇn druk op de bedieningsknop is hiervoor voldoende.

31 okt 2010

Als alternatief voor de inbouw in de badrand kan de bediening van de Multiplex Trio E nu ook overal in de wand worden geplaatst. De techniek wordt daarbij volledig aan het oog onttrokken. Het enige dat zichtbaar blijft, is de draaiknop. Hiervoor wordt een speciale ruwbouwset geleverd, waarmee de installateur de unit eenvoudig en veilig kan inbouwen.
Net als bij de uitvoering die op de badrand wordt gemonteerd, brengt de Multiplex Trio E comfort binnen handbereik. Met ˇˇn druk op de bedienings-knop vult het bad zich met de hoeveelheid badwater die vooraf is geprogrammeerd. De mengeenheid regelt daarbij de temperatuur en de toevoerhoeveelheid van het water. Zodra de gewenste vulhoogte van het bad is bereikt, schakelt de Multiplex Trio E de watertoevoer automatisch af.

De bedien-unit van de Multiplex Trio E kan nu ook in de wand worden gemonteerd.

De gewenste vulhoogte en de watertemperatuur worden eenmalig ingesteld. Met de geheugenfunctie kunnen op deze manier de voorkeuren van drie gebruikers worden opgeslagen. De actuele waterhoeveelheid en -temperatuur zijn af te lezen aan de hand van de blauw-roodgekleurde LED-ring in de bedienknop.
De ruwbouwset voor wandmontage bestaat uit een inbouwdoos, afdichtings-manchet, afdekrozet en bevestigingsmateriaal. In de inbouwdoos wordt een mantelbuis gestoken waarna de doos in de 68 mm grote opening van bijvoorbeeld de gipsplaat wordt gemonteerd. Een kabel vormt daarbij de verbinding tussen het bedienelement en de elektronisch geregelde mengeenheid in het badgarnituur. De afstand tussen beide bedraagt standaard 3 meter maar kan worden verlengd tot max. 6 meter.

De aansluiting van de toevoerleidingen voor warm- en koudwater enerzijds en de badtoevoer en handdouche anderzijds wordt gerealiseerd met flexibele slangen.
Voor de betrouwbare en duurzame afdichting zorgt het afdichtingsmanchet dat v——r het betegelen over de inbouwdoos wordt geschoven. Ter bescherming tegen bouwstof en -vuil omvat het leveringspakket een beschermdop.

Over Viega:
Viega GmbH & Co. KG in Attendorn (Westfalen) is opgericht in 1899. Sindsdien heeft het bedrijf zich wereldwijd ontwikkeld tot ˇˇn van de belangrijkste systeemaanbieders van producten voor de installatietechniek. Het assortiment omvat meer dan 16.000 artikelen die worden vervaardigd op de locaties Attendorn-Ennest, Lennestadt-Elspe, Gro§heringen en Niederwinkling (Duitsland) en McPherson (VS). Naast buisleidingsystemen produceert Viega voorwand- en afvoersystemen. De producten worden toegepast in de gebouwentechniek, in de industri‘le installatiebouw en in de scheepsbouw.

http://www.viega.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb