met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Kunststof bekistingplaat Ecoply zorgt voor strak beton en gaat lang mee

Ecoply is een sterke composiet bekistingplaat met een plastic coating thermoplast toplaag en nieuw in het assortiment van Harsco Infrastructure. Ecoply levert strak beton op met een robuust uiterlijk, dat nauwelijks nabewerking behoeft na verwijdering. Deze bekistingplaat is ruim drie keer langer bruikbaar dan beton multiplex en volledig te recyclen. Ecoply is maatvast en waterdicht.

10 nov 2010

Ecoply is duurzaam materiaal en bestaat uit een vulling van hoogwaardig composiet met aan beide zijden een harde dunne thermoplast toplaag. De platen worden in diverse maten in stalen frames geleverd. Ecoply is niet gevoelig voor temperatuur en kan grote temperatuurverschillen aan, tevens is het resistent tegen UV-licht. Gemiddeld is een bekisting van beton multiplex zo’n 70 keer herbruikbaar. Door de sterkte en waterdichtheid is Ecoply circa 250 keer te gebruiken, dat is ruim drie keer langer.

Ecoply is een sterke composiet bekistingplaat

Robuust uiterlijk
Veel architecten en ontwerpers spreekt het karakter van beton bijzonder aan. Het robuuste uiterlijk en de vormvrijheid van beton komen nog beter tot zijn recht door toepassing van Ecoply. De platen zitten namelijk nauwsluitend in een stalen frame. Dat levert strak beton op dat nauwelijks nabewerking behoeft.
De constructie is niet gevoelig voor vervorming en is uitermate stevig hetgeen beschadigingen voorkomt. Het kan gemakkelijk op maat worden gezaagd en zonder breuk worden vastgeniet. Omdat Ecoply makkelijk is schoon te houden vergt het weinig onderhoud. Samen met de lange levensduur betaalt het materiaal zich daardoor in korte tijd terug.

Over Harsco
Het bedrijf maakt deel uit van Harsco Corporation, een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van industri‘le dienstverlening en opgericht in 1853. EŽn van de divisies van Harsco Corporation is Harsco Infrastructure met vestigingen in 36 landen. In 1964 werd Patent (USA) overgenomen door Harsco, SGB in 2000 en Hźnnebeck in 2005. Vanaf 2010 is de bundeling van de krachten onder ŽŽn merknaam voortgezet: Harsco Infrastructure. Wereldwijd werken bij Harsco 21.000 mensen.

Kijk op www.harsco-i.nl voor meer informatie.

http://www.harsco-i.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb