met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

IFC Model Checking de volgende stap in BIM

Kubus wordt partner van Solibri, Inc voor de Benelux Kubus architectural solutions is de nieuwe partner van Solibri, inc voor de Benelux geworden en brengt een nieuwe applicatie voor het toetsen van BIM: enerzijds het controleren van kwaliteit en integriteit van het gebouwmodel en anderzijds het inhoudelijk toetsen van het ontwerp aan Programma van Eisen en regelgeving.

11 nov 2010

Solibri Model Checker™ is kant-en-klare software voor het analyseren van Building Information Models met betrekking tot integriteit, kwaliteit en fysieke veiligheid. Mogelijke fouten en zwakheden in het ontwerp worden blootgelegd.

"Met het toevoegen van Solibri Model Checker™ aan ons assortiment breiden wij onze activiteiten uit met Virtual Building Solutions voor gebouweigenaren, overheden en bouwbedrijven", zegt Erik Pijnenburg, algemeen directeur van Kubus. "Met de toenemende complexiteit van modellen wordt de kwaliteit en de beheersbaarheid van de informatie zelf en de uitwisseling ervan een steeds grotere uitdaging. Solibri Model Checker™ biedt voor alle bouwpartners een onmisbaar controlemiddel."

Erik Pijnenburg - de volgende stap in BIM

De waarde van Solibri Model Checker™ ligt voor opdrachtgevers in de automatische controle. Bouwbedrijven kunnen betrouwbaar en up-to-date bouwkosten in kaart brengen. Facility Managers krijgen zicht op levenscycli van materiaal en de onderhoudskosten. Architecten bieden opdrachtgevers een betere kwaliteitsgarantie voor de door hen aangeleverde BIM-modellen.

"BIM and Quality Assurance are gaining momentum in the Benelux area faster than in many other parts of Europe, thus being an excellent time to strengthen our presence on the market." aldus Heikki KulusjŠrvi, CEO and President of Solibri, Inc. "Kubus architectural solutions BV is a respected company with a proven BIM knowledge being a perfect partner for Solibri”, vervolgt Mr. KulusjŠrvi.

Over Solibri Inc.
Solibri, Inc. is wereldwijd leider in oplossingen voor BIM kwaliteitsgarantie en validatie, ontwerp beoordeling en cošrdinatie, analyse en toetsing. Solibri's corporate mission is het leveren van software die de kwaliteit van BIM verbeterd om het gehele proces van ontwerpen en bouwen productiever en kosteneffectiever te maken. Tot Solibri's klanten behoren grote bouwbedrijven, gebouweigenaren, architecten, ingenieurs- en adviesbureau's in meer dan 60 landen.

Over Kubus architectural solutions
Kubus architectural solutions is exclusief distributeur voor Nederland en Belgi‘ van ArchiCAD, BIM Model Server, werkmethodieken en BIM services waaronder de Virtual Building Explorer, EcoDesigner, Client-Server oplossingen en IFC workflow solutions. Daarnaast is Kubus ontwikkelaar van KubusStabu, Nederlands meest gebruikte Stabu bestekverwerker. Vanuit kantoren in Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en een ontwikkelafdeling in Belgrado worden producten ontwikkeld, verkocht en ondersteund voor meer dan 2000 klanten in de bouwsector van Nederland en Belgi‘ bediend.

Meer informatie is te vinden op www.kubusinfo.nl en www.solibri.com.

http://www.kubusinfo.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb