Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Orders airco en koelcelverhuur blijkt interessante economische meter

Coolworld Rentals, de Nederlandse hoofdvestiging van de full service verhuurorganisatie van koeltechniek, van een kleine mobiele airco tot een grote koelcel, bespeurde onlangs een interessante overeenkomst in de groei van de eigen verhuurorders en de ontwikkelingen van de economie.

27 nov 2010

Als faciliterende industrie staat de koeltechnische sector wellicht wat minder in de spotlights, maar qua omzet is het toch een van de grootste in de wereld.

Waardevolle branchegegevens
Coolworld als verhuurbedrijf van o.a. verrijdbare airco's, airhandlers voor grote en kleine ruimten, proceskoelers en koelvriescellen, levert aan de koeltechnische sector tijdelijke koeloplossingen voor velerlei organisaties met toepassing in vrijwel iedere branche en voor elke bedrijfstype. "Kijk je naar ons klantenbestand met een verdeling in 16 hoofdbranches met daaronder enkele honderden subbranches dan mag gesteld worden dat we vrijwel overal een vinger aan de pols hebben", aldus Coolworld. De vele klantgegevens uit Nederland, Belgi‘ en vooral via de belangrijkste handelspartners Duitsland en Frankrijk leveren cumulatief en na analyse interessante data op.

Coolworld Koelcelverhuur

Mobiele koel- en vriescellen en airconditioning als klimaatbeheersing (kantoor) en proceskoeling (bv. voor drukpersen) zijn in vrijwel elk type organisatie van toepassing. Tel hierbij op dat Coolworld via gevarieerde kanalen en via bezoekverslagen regelmatig contact heeft met een diverse groep (in)actieve klanten, die op hun beurt mondeling toelichten wat er in hun bedrijfstak leeft.

Gesteld kan worden dat Coolworld in totaal zo een aardige verzameling gegevens binnenloodst waar menig onderzoeksbureau goud geld voor zou vragen.

Zorgenlozer investeren en uitbreiden
In alle eerlijkheid gaat het te ver om te beweren dat er een directe koppeling is met de economische ontwikkelingen, maar de trends en signalen die wij vooraf opmerken `in het veld' komen zeer vaak overeen met de daaropvolgende realiteit. Voor Coolworld vormen alle inkomende gegevens een waardevolle databron: met de grote hoeveelheid kwantitatieve als kwalitatieve gegevens die wij tot de beschikking hebben, kunnen strategische beslissingen makkelijker genomen worden. Zo wordt de beslissing om extra te investeren in de uitbreiding van de verhuurvloot iets makkelijker als je (voor)ziet dat er in alle bedrijfstakken een opwaartse lijn zichtbaar is.

http://www.coolworld-rentals.com/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl