met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Metacom 8.2 met veel nieuwe functionaliteit voor bouwbedrijven

VanMeijel, dat zich volledig heeft gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor de bouw en aanverwante sectoren, heeft een nieuwe versie van het bedrijfsinformatiesysteem Metacom op de markt gebracht.

2 dec 2010

Metacom 8.2 bevat een aantal nieuwe functionaliteiten en een groot aantal praktische verbeteringen. De belangrijkste vernieuwingen in Metacom 8.2 zijn de uitgebreide nieuwe mogelijkheden om zelf rapportages op maat te maken en de ondersteuning van Sales in de Bouw.

Kantoor VanMeijel

In de nieuwe versie 8.2 van Metacom heeft VanMeijel de mogelijkheden uitgebreid om inzicht te krijgen in de enorme hoeveelheden gegevens, die in het systeem zijn opgeslagen. Met behulp van een speciaal ontwikkelde tool kunnen gebruikers in begrijpelijke taal inzicht krijgen in de soorten informatie die in Metacom zijn vastgelegd en de onderlinge relaties tussen al deze gegevens. De tool ondersteunt gebruikers zo bij het selecteren van data uit Metacom en het toepassen daarvan in rapportages. Daardoor kunnen Metacom-gebruikers en het management veel eenvoudiger zelf overzichten en rapportages maken en bijhouden over projecten, kosten en opbrengsten, winst, onderhanden werk en resultaat. Dit zonder gebruik te hoeven maken van externe business intelligence (BI) tools.

Andere vernieuwingen in Metacom 8.2 zijn de volledige ondersteuning van de processtappen voor Sales in de Bouw, dat ontwikkeld is om de communicatie tussen aannemer en toeleveranciers te vereenvoudigen. Daarnaast zijn op vele plaatsen uitbreidingen en verbeteringen ontwikkeld met als doel het gebruiksgemak en de mogelijkheden te verbeteren.

De vernieuwingen passen in de strategie van VanMeijel om Metacom te blijven verrijken met nieuwe bouwspecifieke functies en met tools en interfaces die het werken met Metacom vergemakkelijken. Dat geldt zowel voor gebruikers die dagelijks met Metacom werken; voor medewerkers die meer incidenteel gebruik maken van Metacom tot en met het management, dat alleen geĽnteresseerd is in rapportages en stuurinformatie. Dankzij nieuwe technologie als ESB wordt het ook steeds gemakkelijker om gegevens uit Metacom via webservices beschikbaar te stellen voor andere applicaties. Metacom wordt daardoor steeds meer het bouwspecifieke bedrijfsinformatiesysteem dat het middelpunt van alle bouwprocessen is.

http://www.vanmeijel.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.▀

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb