Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Speedheat introduceert slimme thermostaat voor vloerverwarming

De Slimme Thermostaat doet op grootse wijze zijn intrede in Nederland. Een thermostaat waarmee gemiddeld 20% is te besparen op de energierekening. Speedheat komt met een variant voor vloerverwarming.

7 dec 2010

De Slimme Thermostaat staat volop in de belangstelling. Mede door toedoen van Essent, dat de thermostaat met commercials en advertenties bij het grote publiek onder de aandacht brengt. De belangstelling is groot. Logisch. Voor een product waar een consument volgens de energieleverancier tot 20% mee kan besparen op de energierekening. Reden genoeg voor Speedheat Nederland BV, het bedrijf achter de vierde generatie vloerverwarming, om een variant voor haar vierde generatie vloerverwarming (Speedheat G4) te ontwikkelen.

Waarom een variant voor vloerverwarming?
Speedheat Nederland constateert wereldwijd een groeiende vraag naar vloerverwarming als hoofdverwarming. Ronny Prang, commercieel directeur van Speedheat Nederland: "Sinds wij de vierde generatie vloerverwarming hebben geā€¢ntroduceerd, zijn mensen gaan ontdekken dat vloerverwarming in veel gevallen een uitstekend alternatief is voor traditionele systemen van verwarmen. Ons systeem is al relatief zuinig. Als zich dan een kans voordoet om nog meer te besparen - middels de slimme thermostaat - dan haken wij daar uiteraard op in. Een product als dit hoort bij ons. Het versterkt wat wij al jaren roepen: dat je energie kunt besparen als je kritisch naar je manier van verwarmen kijkt."

Hoe werkt de slimme thermostaat?
De slimme thermostaat van Speedheat is uitgerust met een sensor. Als deze langere tijd geen menselijke bewegingen registreert, schakelt hij zichzelf uit. Belangrijkste winst zit hem in het feit dat daarmee wordt voorkomen dat mensen onnodig hun Speedheat vloerverwarming aan laten staan. Prang: "De meeste mensen hebben een dagprogramma in hun thermostaat staan. Met een slimme thermostaat hoef je dat dagprogramma niet telkens aan te passen als je dag afwijkt van het programma."

Overigens gelden de uitspraken van Prang alleen voor de G4 producten: "Ons systeem is on demand. Dat wil zeggen: je kunt op ieder moment warmte oproepen. Bij de conventionele systemen levert de thermostaat geen besparing op. Deze systemen kunnen weliswaar ook worden uitgeschakeld. Alleen duurt het dan weer lang voor ze warmte afgeven. Per saldo win je dan niets. Speedheat G4 brengt de vloertemperatuur weer razendsnel op het gewenste niveau; en doet dat ook nog eens tegen een minimaal verbruik van energie."

De enige vloerverwarming die zich aan u aanpast

Waar is de thermostaat te koop?
Speedheat heeft de slimme thermostaat met ingang van november officieel in het assortiment opgenomen. De thermostaat is te koop bij alle vestigingen van Speedheat en via de webshop van het bedrijf: www.speedheat.nl. Ter introductie biedt Speedheat de thermostaat aan van 199,- euro voor 148,75 euro.

Wat is de vierde generatie vloerverwarming?
Speedheat is wereldwijd leverancier van vloerverwarming en introduceerde de term `vierde generatie' drie jaar geleden. Als opvolger van systemen die onder de constructievloer lagen (eerste generatie), in de constructievloer (tweede generatie) en in de afdekvloer (derde generatie). De producten van Speedheat liggen op de isolatielaag die op de afdekvloer ligt; direct tegen de vloerbedekking aan dus. Dat geeft instant gemak, genot en gewin. En daarmee draagt het bij aan de mission statement van Speedheat International om `actief bij te dragen aan het reduceren van het energieverbruik'. De introductie van de Slimme Thermometer voor vloerverwarming ligt in het verlengde van die missie.

http://www.speedheat.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl