Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

MaatWerkTegels introduceert giga foto op tegels

MaatWerkTegels toont op de BouwBeurs voor het eerst een op tegels ingebakken foto op giga formaat. Deze foto van 7 x 3,60 meter is opgebouwd uit 700 deelfoto's, die tezamen een haarscherp beeld opleveren. Met deze techniek is het mogelijk foto-opnames extreem uit te vergroten, waardoor ze geschikt zijn voor grote tegelprojecten in bijvoorbeeld tunnels.

8 dec 2010

De bij 800 graden ingebakken afbeeldingen zijn duurzaam, krasvast en UV-bestendig. MaatWerkTegels toont het unieke tegeltableau en vele andere toepassingen tijdens de BouwBeurs in de doorgang van hal 3 naar hal 4.

Om tunnels en onderdoorgangen een vriendelijkere uitstraling te geven, kiezen steeds meer gemeenten voor het betegelen ervan. Deze minder graffiti gevoelige oplossing vraagt echter om superscherp fotomateriaal op groot formaat. Dankzij een speciale computertechniek kan MaatWerkTegels honderden foto«s van de verschillende delen van een onderwerp naadloos aan elkaar «stitchen«. Zo ontstaat een gigantische foto die over vele meters haarscherp wordt ingebakken op tegels.

MaatWerkTegels voor tunnels

Uniek in Nederland
MaatWerkTegels is sinds 2004 gespecialiseerd in het bij hoge temperatuur inbakken van afbeeldingen op tegels. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van een digitale keramische printtechniek die de keramische pigmenten bij ruim 800 graden inbakt op elk keramisch oppervlak, zoals tegels en sanitair. Dankzij deze hoge temperatuur zijn de afbeeldingen bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen en krassen met metalen voorwerpen.
Door de eigen productiefaciliteiten in Utrecht kunnen kleurproeven binnen enkele dagen aan de opdrachtgever getoond worden en zijn tegeltableaus binnen enkele weken leverbaar.

Decortegels in tunnels
Het inbranden van afbeeldingen op vorstbestendige tegels maakt het mogelijk tegeltableaus ook in openbaar gebied te realiseren. Enge tunnels en onderdoorgangen worden op deze wijze opgevrolijkt met kleurrijke tekeningen, foto’s en kunstwerken. Onlangs heeft MaatWerkTegels de tegeltableaus voor drie spooronderdoorgangen in Vleuten opgeleverd. Deze drie tunnels zijn voorzien van 22 tegeltableaus, vari‘rend van 3 m2 tot 70 m2, totaal ruim 160 m2. Op de wand van een spooronderdoorgang bij station Houten wordt in het voorjaar van 2011 een gigantische borduurlap onthuld van 125 m2. In totaal zijn voor dit tableau 200.000 moza•eksteentjes voorzien van kleurige kruissteken.

Over MaatWerkTegels
MaatWerkTegels produceert wandtegels met bijzondere vormen, reli‘fs en decors. Een keramische printtechniek brandt foto’s en afbeeldingen in op tegels, naar het ontwerp van de opdrachtgever. Duurzaam, krasvast, UV-bestendig en in iedere gewenste oplage leverbaar. Het bedrijf is in 2004 opgericht door Solke Pasveer, die zich inmiddels al meer dan dertig jaar met keramiek bezighoudt. Meer informatie over andere projecten staat op www.maatwerktegels.nl.

http://www.maatwerktegels.nl/
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl