met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Deltatec brengt revolutionaire hemelwaterafvoer voor daken en goten

Deltatec BV uit Dinxperlo heeft een revolutionair systeem ontwikkeld voor de afvoer van hemelwater. Hiermee kunnen loden plakplaten bevestigd worden aan een aluminium afvoerbuis.

12 dec 2010

Dit systeem heeft grote voordelen voor zowel de verwerker als het milieu en kent een langere levensduur dan traditionele systemen. Deltatec heeft voor dit systeem een wereldwijd patent aangevraagd en medio februari 2011 wordt het op de internationale markt geĽntroduceerd.

Kort samengevat is de kracht van de Deltatec-afvoer dat de loden plakplaat volledig ingeplakt wordt met dakbedekking en dat het hemelwater via een aluminiumbuis afgevoerd wordt. Daardoor komt het hemelwater niet meer in contact met lood en is de uiteindelijke milieuverontreiniging tot een minimum gereduceerd. Al jaren wordt er volop gediscussieerd over lood in het milieu. Met het systeem van Deltatec behoort deze discussie voor wat betreft hemelwaterafvoeren tot het verleden. Bij de fabricage van de afvoer wordt geen gebruik gemaakt van giftige stoffen of verhitting. Ook dit draagt bij aan het respect voor de verwerker en het milieu.

Revolutionaire hemelwaterafvoer

Sterker en een langere levensduur
Het is bekend dat bitumen een zuurvorming afgeven en dat dit samen met het hemelwater in het oppervlaktewater terechtkomt. Op den duur tast het zuur het lood van traditionele afvoersystemen aan en kunnen er gaatjes╩ ontstaan die op hun beurt zorgen voor lekkages. Omdat het Deltatec-systeem een aluminium afwateringsbuis heeft, is ook met dit aspect voorgoed afgerekend. Een probleem dat iedere dakdekker of loodgieter kent is dat hij een afvoer uit de bus wil pakken en dat de buis plat is gedrukt doordat er per ongeluk iets zwaars boven op is komen te liggen. Door de sterkere aluminium buis van Deltatec is dit probleem meteen opgelost.

Onafhankelijk van stijgende loodprijs
Het gewicht van de Deltatec hemelwaterafvoer is ongeveer de helft lichter dan een hemelwaterafvoer van lood. Doordat het gewicht van lood de prijs bepaalt, kan Deltatec de prijs van een afvoer ondanks stijgende loodprijzen op een goed niveau houden. Met het nieuwe systeem kunnen behalve lood ook alle soorten kunststof, EPDM en zelfs universele bitumen plakplaten aan de aluminium buis gekoppeld worden. Voor de productie is Deltatec er, na maanden van voorbereiding, in geslaagd machines te ontwikkelen waarmee het bedrijf in een zeer kort productieproces vele duizenden afvoeren kan vervaardigen. Via verwerkers wordt het nieuwe revolutionaire afvoersysteem op de markt gebracht.

http://www.deltatec.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.▀

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb