met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Fiboard Cool maakt metalen profielen langer brandwerend

Dornex B.V. heeft een mix ontwikkeld, die metalen profielen langer brandwerend maakt. Het product is geschikt voor aluminium en stalen profielen, die veel worden toegepast voor onder andere raam- en deurkozijnen en wand- en plafondsystemen. De profielen kunnen bij brand hun vorm en functionaliteit snel verliezen. Maar met Fiboard Cool worden ze tot 120 minuten brandwerend.

16 dec 2010

Fiboard Cool heeft een hoge brandvastheid en is door fabrikanten, montage- en afbouwbedrijven eenvoudig en snel te verwerken.

Overal in gebouwen zitten profielen van staal en aluminium. Deze metalen onderdelen kunnen door brand uitzetten en kromtrekken, zodat een constructie vervormt. Juist door de profielen te koelen, blijft de constructie langer brandvast en voorkomt men vervorming.
Fiboard Cool heeft uitstekende koeleigenschappen dankzij een speciale mix van minerale bestanddelen met een groot aandeel kristalwater. Een met Fiboard Cool gevuld profiel is na uitharding, afhankelijk van de constructie en het materiaal, tot 120 minuten brandwerend.

Fiboard Cool maakt metalen profielen langer brandwerend. Men kan profielen direct volgiete

Makkelijk in gebruik
Fiboard Cool is met name geschikt voor fabrikanten van deuren, kozijnen e.d., en voor montage- en afbouwbedrijven die metalen profielen verwerken. Zij kunnen het poeder eenvoudig met water mengen (verhouding 2:1) en dit mengsel vervolgens, eventueel met een pomp, in profielen gieten. Het vloeibare mengsel sluit goed aan op de profielvorm en men kan zelf de gewenste dikte en lengte bepalen. Ook kan men eerst stroken gieten en die vervolgens in een profiel schuiven. Fiboard Cool droogt in 24 uur, ook in gesloten ruimten en profielen, en is geschikt voor binnen en buiten. Dornex B.V. levert Fiboard Cool in zakken van 10 liter (18 kg).

http://www.dornex.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb