met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Holonite lanceert twee gevelnoviteiten

Holonite presenteert twee primeurs voor het beschermen van gevels. De ge不oleerde gevelplint is een duurzame, esthetische en eenvoudig te monteren plint voor de voet van het gebouw. Ook bij de nieuwe kitloze muurafdekker staat montagegemak voorop. Deze verbeterde muurafdekker wordt simpel bevestigd zonder lijm of kit. Beide noviteiten sluiten aan op de steeds strenger wordende normen voor de isolatie van woningen en gebouwen.

8 jan 2011

Buitengevelisolatie met een gepleisterde afwerking is een maatregel die in het kader van energiebesparende voorschriften steeds vaker wordt toegepast. Omdat het stucwerk ter hoogte van het maaiveld kwetsbaar blijft, introduceert Holonite de ge不oleerde gevelplint. Deze oplossing is lichter, prijstechnisch interessanter en veel eenvoudiger te verwerken dan de traditionele oplossingen.

Holonite ge不oleerde gevelplinten toegepast bij een gloednieuw kantoorgebouw in Rotterdam

Compressiebanden
De gevelplint is standaard ge不oleerd en montage is vergelijkbaar met het aanbrengen van reguliere buitengevelisolatie. Een compressieband aan de achterzijde van de plint zorgt voor de afdichting tussen de elementen. Aan de voorzijde resteert een voeg van slechts 3 millimeter, die niet gekit behoeft te worden. De compressiebanden aan de bovenzijde en achterzijde van de elementen garanderen een snelle, duurzame en onderhoudsvrije afdichting tussen de plinten onderling en met de bovenliggende buitengevelisolatie.

Maten, kleuren, texturen
Holonite levert de ge不oleerde gevelplint in een standaard lengtemaat van 試n meter en in hoogtes van 200, 300, 400, 500 en 600 millimeter. De dikte van het Holonite paneel is 20 millimeter. De afmeting van het isolatiemateriaal is variabel en afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde. De ge不oleerde gevelplint is leverbaar in diverse kleuren en texturen en geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Kitloze muurafdekker
De kitloze muurafdekker is een muurafdekker, die door Holonite in eigen huis verder doorontwikkeld is. Deze nieuwe muurafdekker is eenvoudig te monteren zonder kit of lijm en dat scheelt de verwerker tijd en geld. Dankzij dit montagegemak hoeft geen rekening meer te worden gehouden met temperatuurverschillen, die normaliter van invloed zijn op de montagelijm.

Over Holonite
Holonite is in 1969 opgericht en produceert onderdorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers van gegoten composietsteen. Holonite heeft binnen de bouw en kozijnindustrie een leidinggevende positie verworven als toonaangevende en ISO- gecertificeerde leverancier van hoogwaardige afbouwelementen.

http://www.holonite.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.゚

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb