met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Makita op pole position met 22 bar gereedschap

Het revolutionaire 22 bar High Pressure gereedschap staat centraal in de stand van Makita. Bezoekers kunnen dit gereedschap volop uittesten en tegelijkertijd kennismaken met de nieuwste compressor AC320H. Makita heeft recent DXT afkortzagen ge•ntroduceerd , de invalcirkelzaag SP6000K1X en de belangrijkste machines uit het Lithium-ion assortiment.

9 jan 2011

De nieuwe 22 bar compressor AC320H is onlangs in Nederland gepresenteerd. Deze compressor heeft een maximale tankdruk van 35 bar en een tankinhoud van 2 x 5,5 liter. Hij weegt 18 kg en het geluidsdrukniveau is met 65 dB(A) nog lager dan de AC310H. Naast twee High Pressure uitgangen die regelbaar zijn tot maximaal 22 bar (HP koppeling), is de compressor ook uitgerust met twee Low Pressure uitgangen, regelbaar tot maximaal 8 bar. Het debiet van deze onderhoudsarme olievrije twee traps compressor bedraagt 140 liter per minuut. Dankzij vier elektronische standen is de snelheid van de machine in combinatie met het gewenste geluidsdrukniveau eenvoudig in te stellen.

De Makita invalcirkelzaag SP6000K1X

Stofvrij werken

Met de introductie van een aantal slimme accessoires in de vorm van adapters, bindt Makita de strijd aan tegen stof in de bouw. Deze door TNO gecertificeerde oplossingen voor stofvrij boren, schuren en sleuven zagen zijn simpel, betaalbaar en werken prima in de praktijk. De accessoires zijn eenvoudig te combineren met bestaand gereedschap, waardoor de professional in een handomdraai een TNO gecertificeerd stofvrij systeem kan cre‘ren, dat ook door de Arbeidsinspectie erkend wordt. Ook TNO en de Arbeidsinspectie schenken tijdens de beurs aandacht aan deze bijzondere oplossingen, waarvan er inmiddels al 40 officieel gecertificeerd zijn.

DXT afkortzagen

Ook onlangs ge•ntroduceerde afkortzagen LS1216B en LS1016LB worden volop gedemonstreerd tijdens de beurs. Dankzij de Deep and eXact cutting Technology (DXT) kan de professional met deze afkortzagen tot 165 mm hoge sierlijsten en plinten rechtop afzagen. Dit werkt gemakkelijker en is minder foutgevoelig dan het horizontaal zagen van sierlijsten. De afkortzagen zijn geschikt als verstek- en kantelzaag voor dubbel verstek, links en rechts.

Invalzaag en Lithium-ion

Makita presenteert daarnaast nog de invalcirkelzaag SP6000K1X, die recent op een aantal punten verbeterd is. De machine is uitgerust met een voorzaagfunctie voor gegarandeerd splintervrij zagen. Het kantelpunt van de machine is verbeterd, waardoor het mogelijk is met ˇˇn geleiderail in een hoek tussen 45 en 90 graden te zagen. Doordat de machine door middel van een schuif in de rail wordt geklemd, kan deze niet meer vallen bij een hoek beneden de 45 graden. Zes jaar geleden introduceerde Makita tijdens de BouwBeurs de eerste 14,4V Lithium-ion slagschroevendraaier. Inmiddels is het assortiment uitgebreid tot ruim 80 verschillende Lithium-ion machines, vari‘rend van 7,2V tot 36V. Een groot aantal machines neemt Makita mee naar de beurs, waar bezoekers zelf kunnen testen.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt en produceert in tien fabrieken in alle werelddelen gereedschap voor professionals. Met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd is het een van ?s werelds grootste producenten van professioneel elektrisch gereedschap. Ruim 35 jaar geleden kwam Makita naar Nederland. Zowel toen, nu, als in de toekomst blijft Makita gereedschap ontwikkelen waarmee de gebruiker gezonder, gemakkelijker en productiever kan werken. Makita innoveert continu en dat resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Een lange levensduur, hoogwaardige afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid, zijn de belangrijkste kenmerken van Makita gereedschap.

http://www.makita.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb