met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Programmeer het jaar eenvoudig en snel met nieuwste Legrand tijdschakelklokken

Legrand Nederland introduceert een nieuwe serie digitale tijdschakelklokken. De AlphaRex DY21, AlphaRex DY22 en AstroRex DY64 combineren de mogelijkheden van een jaarprogramma en een astronomische functie met snelheid en eenvoud in bediening, programmering, montage en installatie. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor de aansturing van bijvoorbeeld verlichting van gebouwen, terreinen, reclameborden, etalages, feestverlichting en poorten.

14 jan 2011

Gebruikers kunnen deze nieuwste tijdschakelklokken via een tekstgestuurd menu eenvoudig zelf bedienen en programmeren op de klok zelf. Programmeren kan ook via de computer. Met behulp van Legrand software en een datasleutel zijn de programma’s snel over te zetten van de computer op de tijdschakelklok en vice versa. Hierdoor is het mogelijk om programma’s te bewaren, waardoor het originele programma ook simpel teruggezet kan worden bij storingen of onbedoeld overschrijven van data. De mogelijkheid om data te lezen en te schrijven zorgt ervoor dat programma’s ook snel gekopieerd kunnen worden. De tijdschakelklokken zijn instelbaar als dag, week, jaar en/ of astroklok en maken een externe lichtsensor overbodig. Ze beschikken tevens over een impulsfunctie voor het aansturen van bijvoorbeeld een schoolbel.

De AlphaRex tijdschakelklokken van Legrand hebben de tijd altijd onder controle.

Compact

Dankzij de compacte bouwwijze en modulaire opbouw zijn deze tijdschakelklokken eenvoudig te bevestigen op DIN-rail. Het nieuwe assortiment tijdschakelklokken bestaat uit drie types die verschillen in het aantal beschikbare kanalen. De AlphaRex DY21 heeft 1 kanaal, terwijl de AlphaRex DY22 is voorzien van 2 kanalen; de AstroRex DY64 is 4 kanaals. Ze zijn alle drie voorzien van een tekstgestuurd programma in zes te selecteren talen. Een programma bestaat uit een aan- en uitschakeltijd en de toewijzing van dagen of dagblokken. De tijdschakelklokken zijn uitgerust met 3 x 28 programma's per kanaal. Hierdoor is het mogelijk om 28 week- of astroprogramma's, 28 jaarprogramma's en 28 uitzonderingsprogramma's te programmeren.

Kijk voor meer productinformatie in de E-Catalogus op www.legrandservices.nl.

Legrand Nederland

Legrand Nederland in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van bijna 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot n van de wereldmarktleiders op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, railkokersystemen, datanetwerken, kabeldraagsystemen, deurcommunicatie of schakelmateriaal: de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd.

http://www.legrandservices.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb