met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Nieuwe serie praktijkgerichte workshops van Viega

Systeemleverancier Viega Nederland organiseert in 2011 wederom een serie praktijkgerichte workshops. Tijdens de workshops worden het Fonterra vloerverwarmingssysteem, Viega’s planningstool Viptool, de Viega systeemtechniek en waterhygi‘ne behandeld.

17 jan 2011

In de eerste helft van 2011 worden in totaal meer dan 15 workshops georganiseerd.
Tijdens de workshop Fonterra maken de deelnemers kennis met de mogelijkheden en voordelen van vloerverwarming en kan de praktische toepassing van vloer- en wandverwarmingen in bestaande- en nieuwbouw zelf worden ervaren. De Fonterra-systemen voor de woningbouw worden uitgebreid behandeld waarbij materialen en eigenschappen, afmetingen, technische regelingen en toepassingsmogelijkheden de revue passeren. Deze workshop wordt gehouden op 2 maart, 6 en 27 april, 25 mei en 22 juni 2011.

Ook in 2011 organiseert Viega een groot aantal leerzame workshops

De workshop Viptool behandelt Viega’s reken- en tekenprogramma voor technische installaties. Dit professionele instrument wordt ingezet voor de planning van technische installaties in woningen. Met het tool kunnen technische tekeningen, berekeningen en een optimaal binnenhuisklimaat integraal, effectief en stapsgewijs worden bepaald. Met extra externe modules kunnen zelfs elektrische en luchtinstallaties worden berekend. De Viptool workshop vindt plaats op 14 april en 16 juni 2011.

De workshop Viega systeemtechniek gaat in op de verschillende Viega-systemen: van de bronzen draadfitting tot en met het voorwandsysteem Viega Eco Plus. Tijdens de workshop wordt onder meer aangegeven hoe leidingen, koppelingen, armaturen en gereedschap op de millimeter nauwkeurig op elkaar aansluiten. De workshop Systeemtechniek wordt georganiseerd op 18 februari, 16 maart, 12 april en 8 en 24 juni 2011.

Tenslotte wordt in 2011 in meerdere workshops aandacht besteed aan waterhygi‘ne. Normen en regelgeving, zoals de NEN 1006, alsook de juiste keuze van materialen, leidingvoering, ingebruikname en plaatsing komen tijdens deze praktijkgerichte workshop aan de orde. Deze workshop wordt gehouden op 16 februari, 18 en 29 maart en 12 mei 2011.

Aan de Viega workshops kan kosteloos worden deelgenomen. In het programma is een lunch inbegrepen. Aanmelden kan snel en eenvoudig via www.viega.nl/workshop. Hier kan ook de speciale flyer over de Viega workshops worden gedownload.

Over Viega:

Viega GmbH & Co. KG in Attendorn (Westfalen) is opgericht in 1899. Sindsdien heeft het bedrijf zich wereldwijd ontwikkeld tot ˇˇn van de belangrijkste systeemaanbieders van producten voor de installatietechniek. Het assortiment omvat meer dan 16.000 artikelen die worden vervaardigd op de locaties Attendorn, Lennestadt en Gro§heringen (Duitsland) en McPherson (VS). Naast buisleidingsystemen produceert Viega voorwand- en afvoersystemen. De producten worden toegepast in de gebouwentechniek, in de industri‘le installatiebouw en in de scheepsbouw.

http://www.viega.nl/workshop

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb