met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Waterkit maakt stofvrij werken 100% waar

De Waterkit WK 125 en WK 230 van Zbm Rotterdam maakt zagen zonder stofvorming mogelijk, zonder technische aanpassingen aan de machines. Het apparaat spuit een fijne waternevel in de zaagsnede zodat stof direct neerslaat.

16 jan 2011

Het systeem past op alle bekende merken haakse slijpmachines. Het voorkomen van stofoverlast leidt tot aantrekkelijke kostenbesparingen en levert tijdwinst in het bouwtraject. Sinds de introductie hebben diverse bedrijven in de renovatiesector de gepatenteerde Waterkit met CE-keur succesvol in gebruik genomen. De waterkit bestaat uit een lichtgewicht metalen behuizing met daaraan gekoppeld een beschermde voedingskabel. Deze bevat een elektrische aansluitkabel voor de haakse slijper en een lichtgewicht waterslang die op de meegeleverde zaagkap wordt aangesloten. Hiervoor is geen gereedschap nodig. De zorgvuldig af te regelen waternevel doet het zaagslijpstof in de zaagsnede neerslaan op hetzelfde moment en precies op de plaats waar de diamantzaag slijpt. Het apparaat doet ook in de kleinste hoeken en op moeilijk bereikbare plaatsen zijn werk.

De Waterkit is een universeel systeem dat op alle bekende merken haakse slijpers past.

Universeel systeem
De Waterkit vervangt droogzagen met stofafzuiging en maakt stofvrij werken 100% waar. Het is een universeel systeem dat op alle bekende merken haakse slijpmachines past, die voorzien zijn van een beschermkap van 125 mm of 230 mm. Aanpassingen aan de bestaande machine en/of beschermkap zijn dus niet nodig. De ingebouwde waterjerrycan heeft een inhoud van 10 liter. Het gewicht zonder water is 9,8 kg. Gebruik van de Waterkit voorkomt gesleep met stofzuigers, dure stofzakken en bespaart ook kosten omdat ruimtes niet meer gecompartimenteerd hoeven te worden. Er is immers geen stofoverlast meer. Dat levert ook tijdwinst in het bouwtraject op.

Kwartsstof ongezond
Kwarts komt voor in veel bouwmaterialen, zoals kalkzandsteen, beton en baksteen. Bij boren, frezen, slijpen en zagen in beton of steenachtig materiaal komt kwartsstof vrij. Op veel van het gereedschap dat daarbij gebruikt wordt, zit geen goede stofafzuiging.
Wie te veel kwartsstof inademt kan ernstige longaandoeningen krijgen. De Arbeidsinspectie controleert streng op te veel blootstelling aan stof.

Zbm Rotterdam
Zbm Rotterdam (sinds 1987) is een technische groothandel gespecialiseerd in diamantboren en diamantzagen. Het bedrijf beschikt over productiefaciliteiten voor zowel standaard- als maatwerkproducten en heeft een eigen reparatiedienst. Zbm Rotterdam ontwikkelt machines en toebehoren en introduceert met regelmaat innovaties. Door in eigen bedrijf te repareren bundelt Zbm Rotterdam technische vakkennis en praktische toepassing die klanten grote toegevoegde waarde geeft.

http://www.zbmrotterdam.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb