met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Haddonstone en Technistone uitblinkers in maatwerk

Maatwerk is de kracht van Haddonstone en Technistone. Beide merken delen een stand tijdens de BouwBeurs in hal 3, standnummer B075. Haddonstone is een kalkzandsteencomposiet, die geperst in een mal wordt toegepast in architecturale gevelelementen, zoals pilaren, balustrades en gevelbekleding.

19 jan 2011

Technistone bestaat voor 93% uit geselecteerd natuurlijk quartz en graniet met hars als bindmiddel. Beide merken worden in Nederland vertegenwoordigd door Rogier Janbroers uit Waalre. Haddonstone en Technistone hebben met elkaar gemeen dat ze bij uitstek geschikt zijn voor toepassing in handgemaakte ontwerpen volgens individuele specificaties. Haddonstone is afkomstig uit Engeland en al een aantal jaren een gerenommeerd merk in Nederland. Deze kalkzandsteencomposiet is in drie standaard kleuren leverbaar, namelijk Portland wit, Bath (geel) en Terracotta. Daarnaast kan Haddonstone op verzoek geleverd worden in iedere gewenste RAL-kleur. Architecten kiezen steeds vaker voor deze bijzondere kalkzandsteen en passen het met name toe bij grotere huizen en tuinen van welgestelde particulieren, hotels en residenti‘le projecten. Van alle projecten met Haddonstone in Nederland is 60% maatwerk

De maatwerk balustrades van Haddonstone zijn uniek in Nederland

Drie uitvoeringen
Naast de normale, vrij grove Haddonstone, zijn er ook twee gladdere uitvoeringen verkrijgbaar. Tecstone is drukvaster en daarom geschikt voor tegels, trappen en fonteinen. TecLite is gebaseerd op cement en versterkt met glasvezels. Dit maakt het materiaal in verhouding tot het gewicht erg sterk. Hierdoor wordt TecLite veel toegepast bij nieuwe bouwprojecten voor deurranden, kolommen, hoekblokken, randen en de hoofden en hoekstenen van vensters. De kleuren van de drie uitvoeringen zijn complementair, waardoor ze eenvoudig naast elkaar gebruikt kunnen worden in ŽŽn project. Kijk voor meer informatie op www.haddonstone.nl.

Technistone
Technistone wordt tijdens de BouwBeurs in Nederland ge•ntroduceerd. Deze steensoort is gemaakt van kwartsiet graniet composiet, op kleur gebracht met hars. Het is krasvast, warmtebestendig, bestand tegen chemicali‘n, niet poreus en vergt weinig onderhoud. Technistone is standaard leverbaar in drie verschillende maten. Daarnaast is Technistone op maat leverbaar, waardoor het veelvuldig wordt toegepast in tegels, moza•ekvloeren, keukenbladen, wastafels, tafelbladen en vensterbanken. Kijk voor meer informatie op www.technistone.eu.

http://www.haddonstone.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb