met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Aandacht voor ergonomie op het VSB-plein op bouwbeurs 2011

Werken in de bouw vraagt nogal wat van het lichaam. Een verkeerde werkhouding, te zwaar tillen, duwen of trekken leidt nog te vaak tot lichamelijke klachten. Een terugkerend probleem in de sector dat voor zowel werknemer als werkgever een aandachtspunt blijft.

22 jan 2011

Daarom besteedt de VSB tijdens de Bouwbeurs 2011 bijzondere aandacht aan veilig werken. Dat gebeurt niet alleen via de speciale instructieroutes langs de exposerende VSB-leden voor advies over het veilig werken met rolsteigers, hefsteigers, bouwliften, hoogwerkers en hangbruginstallaties, maar ook via instructies over het veilig en verantwoord omgaan met het eigen lichaam.

Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB)

Arbouw en Artros zullen op het VSB-plein dagelijks advies en demonstraties geven over hoe de gespecialiseerde aannemerij - zoals monteurs steigerbouw, betonboorders, voegers, metselaars en dakdekkers - hun werk minder zwaar kunnen maken. Op het VSB-plein en op het demonstratieterrein organiseren zij ludieke acties en geven informatie en voorlichting over lichter werken, verantwoord tillen en ergonomie in bredere betekenis. Dat gebeurt ook op donderdag op het buitenterrein, tijdens de demonstraties Steigerbouw.
Op het VSB-symposium op donderdag 10 februari gaat Arbouw in op de campagne ‘Lichter werk(t)’ en lanceert het nieuwe A-blad ‘Veilige steiger’.
Artros zal op het VSB-plein de gehele week algemene beweeginstructies geven aan de geĽnteresseerde bezoeker.

In de aanloop naar en tijdens de Bouwbeurs kunt u dagelijks terecht op de website van de VSB voor informatie over het programma, de deelnemers en de noviteiten die worden gepresenteerd.

Meer informatie
Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB)
E. info@vsb-online.nl

http://www.vsb-online.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.▀

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb