met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Hergebruik van materialen ultieme vorm van duurzaamheid

Op het moment dat het Duurzaamheidspaviljoen weer in volle glorie op de BouwBeurs te bewonderen is, is het alweer de vierde keer dat het paviljoen wordt ingezet binnen een jaar.

23 jan 2011

Ook dit keer wordt hetzelfde ontwerp en dezelfde materialen hergebruikt om het paviljoen te bouwen. Hiermee wordt aangetoond dat hergebruik van materiaal en een goed ontwerp niet alleen een enorme financi‘le besparing oplevert maar ook in een lagere milieubelasting resulteert. Dat hergebruik van materiaal op dit moment in de schijnwerpers staat blijkt ook aan de opkomst van het Cradle to Cradle gedachtegoed. Volgens dit principe zou afval als voedsel moeten dienen, dus aan het eind van de levenscyclus van een gebouw moeten de materialen uit dat gebouw weer als grondstof dienen voor een nieuw bouwproject. Vrijdag 11 februari van 14.30 tot 16.00 verzorgt Duurzaam Gebouwd op het Duurzaamheidspaviljoen een masterclass Cradle to Cradle. Deze masterclass staat onder leiding van Roger Cox. Roger Cox is onder andere initiator van Let’s Cradle, een initiatief dat de Cradle to Cradle filosofie in Nederland op de kaart heeft gezet. Via www.duurzaamheidspaviljoen.nl kunt u zich kosteloos registreren voor deze masterclass.

Duurzaamheid op Bouwbeurs 2011

Donderdag 10 februari houdt het Dutch Green Buidling Council (DGBC) op het Duurzaamheidspaviljoen drie presentaties over BREEAM. Deze drie presentaties zullen tussen 14.30 en 16.00 gegeven worden door Stefan van Uffelen, directeur DGBC. Tijdens deze BREEAM Basics presentatie wordt u in het kort uitgelegd wat BREEAM-NL als beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Hierbij zal onder andere aandacht worden gegeven aan het certificeringsproces en de daarmee opgedane ervaringen nu de eerste projecten zijn afgerond. Deze presentaties zijn vrij toegankelijk. Voor meer informatie over deze presentaties en het overige contentprogramma op het Duurzaamheidspaviljoen tijdens de BouwBeurs kunt u terecht op www.duurzaamheidspaviljoen.nl Het Duurzaamheidspaviljoen is tijdens de BouwBeurs te vinden in Hal 1, standnummer 01.E044.

http://www.duurzaamheidspaviljoen.nl/

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb