met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

Noviteiten van Merford op Bouwbeurs en Material Xperience

Op de Bouwbeurs 2011, van 7 t/m 12 februari in de Jaarbeurs Utrecht, presenteert Merford een aantal van haar nieuwste esthetische oplossingen voor de utiliteitsbouw: stalen deuren met hout-look of print en de Acusti-LED, een geluidsabsorberende hanglamp.

24 jan 2011

Op de beurs Material Xperience, die gelijktijdig op dezelfde locatie plaatsvindt, introduceert Merford ECO-COUSTIC, een serie ecologische akoestische materialen.

Merford levert diverse (totaal)oplossingen voor de bouw; van geveloplossingen zoals specifieke veiligheidsdeuren en akoestische ventilatie, tot oplossingen voor het verbeteren van de ruimte-akoestiek. Op de Bouwbeurs en Material Xperience presenteert Merford een aantal nieuwe innovatieve producten.

Stalen deur met hout-look
Deuren gemaakt van hout hebben een natuurlijke grens als het gaat om de isolatie van geluid. Met een stalen deur met hout-look is een hogere geluidsisolatiewaarde (tot Rw 56 dB) mogelijk zonder dat de architect of gebruiker esthetische concessies hoeft te doen.
Merford heeft ervoor gezorgd dat haar stalen deuren met een poedercoating in houtstructuur nauwelijks meer te onderscheiden zijn van echte houten deuren. Zelfs een voelbare nerfstructuur is mogelijk. Er is keuze uit meer dan 600 soorten ‘hout’. Met deze techniek kan de deur ook van andere prints of foto’s worden voorzien.

Stalen deur met houtlook

Acusti-LED
Acusti-LED is een geheel nieuwe combinatie van geluidsabsorptie en verlichting. Het oogt als een normale lamp in de vorm van een cilinder maar is in werkelijkheid een akoestische designlamp voorzien van (witte) functionele en/of (gekleurde) sfeervolle LED-verlichting. Acusti-LED zorgt voor een esthetische, sfeervolle verbetering van het akoestisch klimaat in ruimten met te veel galm waar een designoplossing gewenst is.

ECO-COUSTIC
Gelijktijdig met de Bouwbeurs wordt van 7 t/m 11 februari in hal 1 Material Xperience gehouden. Dit is een beurs met innovatieve, creatieve materialen voor architecten en creatieve professionals. Merford introduceert op deze beurs een geheel nieuwe lijn van ecologische akoestische producten: ECO-COUSTIC. De lijn bestaat uit geluidsabsorberend ma•swol en geluidsabsorberend schapenwol. Beide materialen kenmerken zich door een goede thermische isolatie, goede brandveiligheid en hoge geluidsabsorptie. Daarnaast zijn de materialen gezond voor mens en milieu. Het materiaal is toepasbaar als thermische- en geluidsisolatie of als oplossing voor ruimten met te veel galm.

Zelf ervaren
Bezoekers van de Bouwbeurs kunnen de stalen deur met hout-look of print en de Acusti-LED zelf ervaren op de stand van Merford, D 023 in hal 1. De nieuwe ecologische lijn akoestische materialen wordt gepresenteerd op Material Xperience, standnummer 79.

http://www.specialdoors.nl/coating.html

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb