met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  Artikelen

De GfS e-Barš: innovatieve paniekbalk beveiligt de nooduitgang

Tijdens de vakbeurs BouwRai 2010 in Amsterdam introduceerde PMG Safety for Doors het innovatieve GfS e-Barš deuralarm, een betrouwbare beveiliging voor uw nooduitgang. De innovatieve e-Barš (duwbalk voor nood en vluchtdeuren) heeft twee functies. In de duwbalk die over de gehele breedte van de deur wordt gemonteerd is een beheer- en bewakingsfunctie samengebracht.

27 jan 2011

Eveneens wordt er door de ge•ntegreerde LED verlichting een visuele barrire veroorzaakt tegen het onbevoegd gebruik van nooduitgangen.

Een continue vrijgave van de deur, bijvoorbeeld voor leveranciers, is met behulp van de sleutelschakelaar ook mogelijk. Voor het inschakelen van de vrijgave is slechts ŽŽn sleutelimpuls nodig => klaar. De elektronica van de GfS e-bar kan echter nog meer: als kabelgebonden variant kan het ook als een deurterminal functioneren: De potentiaalvrije contacten van de GfS e-bar kunnen o.a. worden gebruikt voor:
1. het aansluiten van alarminstallaties
2. de statusmelding aan een centrale
3. of als extra vrijgave-element voor het aansluiten van een electrische vergrendeling.

De GfS e-Barš

Principe
De innovatieve GfS e-Barš (duwbalk voor nood en vluchtdeuren) heeft twee functies. In de duwbalk die over de gehele breedte van de deur word gemonteerd is een controle en beveiligingsfunctie ge•ntegreerd. Gelijktijdig word er door de opdruk en LED verlichting een visuele barrire aangebracht tegen het onbevoegd gebruik van nood en vluchtdeuren.

Beveiligde modus
In de beveiligde modus beveiligd de GfS e-Barš enkel en twee zijdig openende deuren tegen onbevoegd gebruik. De in het licht vermelde tekst ‘Nooduitgang alarmbeveiligd’ waarschuwt de gebruiker op de alarmbewaking. Bij de bekabelde versie is deze balk met LED groen verlicht.

Vooralarm
Bij een lichte druk op de GfS e-Barš word een optische (rode LED verlichting) en akoestisch vooralarm(95 db / 1m) geactiveerd, zodra de duwstang weer word losgelaten stopt de e-Barš met het alarm. De deur blijft gesloten.

Nood opening
Bij compleet door drukken van de GfS e-Barš is het passeren van de nooduitgang met ŽŽnhandeling mogelijk. Hiermee word het optische (knipperend groen LED) en akoestisch hoofdalarm (95 dB / 1m) geactiveerd, wat enkel door een bevoegd persoon met de systeem sleutel gedeactiveerd kan worden. Een automatische uitschakeling na 3 minuten kan worden ingesteld.

Enkele doorgang
Bevoegde personen gebruiken de systeem sleutel van de GfS e-Barš, zonder het alarm te activeren. Als alternatief kunt u ook de sleutel van het deurbeslag gebruiken. Om te voorkomen dat de deur per ongeluk geopend blijft, klinkt na 10 seconden het vooralarm, word de deur vaker na het passeren niet gesloten (optioneel is het gebruik van reed contacten).

Vrije doorgang
Door middel van het ge•ntegreerde slot in de GfS e-Barš is vrije doorgang door uitschakeling mogelijk. De deur kan nu enkel zonder alarm gebruikt worden Tijdens deze opening zal het zichtvenster groen zijn.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb